Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική, της Χρύσας Παραδείση

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική, της Χρύσας ΠαραδείσηΥπάρχουν άπειρες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στο διαδίκτυο όπως και στην τηλεόραση εκπομπές αντίστοιχες. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις απλά υλικά να μεταμορφώνονται μέσα σε λίγα λεπτά μπροστά στα μάτια σου.

Αν θέλετε έναν σεφ στο σπίτι σας, τότε συνιστώ το βιβλίο Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική της Χρύσας Παραδείση από τις Εκδόσεις Τερζόπουλος. Ο σεφ δεν είναι το βιβλίο αλλά εσείς. Το εμπλουτισμένο υλικό του υπόσχεται να σας μεταμορφώσει στην κουζίνα.

Μου αρέσει πολύ το φαγητό και τα γλυκά, επομένως έψαχνα ένα βιβλίο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για να μου δώσει έμπνευση κάθε φορά που θέλω να βγάλω τον σεφ από μέσα μου όποτε βρίσκομαι στην κουζίνα.

Αρχικά μου τράβηξε την προσοχή το σκληρό εξώφυλλο, περιποιημένο με μεγάλα γράμματα «Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική». Αυτό και μόνο με έκανε να το εξερευνήσω! Πήγα στα περιεχόμενα με περιέργεια να δω τι συνταγές περιέχει αυτό το όμορφο μεγάλο βιβλίο.

Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι ήταν τόσο πλήρες, καθώς κάλυπτε όλες τις γκάμες της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, με απλές συνταγές, εύκολες και προπάντων γρήγορες.

Το πήρα λοιπόν αμέσως και με ανυπομονησία πήγα στο σπίτι για να το δω με περισσότερη λεπτομέρεια. Ενθουσιάστηκα και ξεκίνησα αμέσως δράση στην κουζίνα. Έχω αδυναμία στις τάρτες οπότε έφτιαξα μία κις λωρέν (κύρια συστατικά: αλλαντικά, κρέμα γάλατος και μαϊντανό).

Στο βιβλίο θα βρείτε συνταγές για ζυμαρικά, κάθε ειδών κρέατος, ψάρια, γλυκά ταψιού, κέικ, μπισκοτάκια και πολλά πολλά άλλα.

Συνολικά υπάρχουν 392 πολύχρωμες σελίδες, 747 συνταγές εικονογραφημένες, 211 έγχρωμες φωτογραφίες και 110 σκίτσα.

Είναι εμπλουτισμένο με μικρές συμβουλές για το πώς να πετυχαίνει ένα φαγητό, και αρκετές συμβουλές για την επιτυχία κάθε γαστρονομικής προσπάθειας.

Φαντάζεστε πόσο μεγάλη και πετυχημένη δουλειά έχουν κάνει στο βιβλίο; Σίγουρα θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή.

Το καλύτερο μέρος βρίσκεται στις πίσω σελίδες του βιβλίου για τη δοσομέτρηση των υλικών, τα μέρη του κρέατος (σε σκίτσο), πώς να κόβετε φιλέτο ψάρι, πόσα είδη ψαριών υπάρχουν. Πολύχρωμες πληροφορίες για τα τρόφιμα, τον τρόπο μαγειρικής και τη συντήρησή του. Τέλος, κατατοπιστικοί πίνακες θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε τα τρόφιμα στην εποχή τους.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι, η Χρύσα Παραδείση γεννήθηκε στη Σμύρνη της Μ. Ασίας το 1910. Για 48 χρόνια ασχολήθηκε με τη μαγειρική και συνέλεξε συνταγές από τα ταξίδια της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αυτό της εξασφάλισε διεθνή φήμη κυρίως στην Αμερική, την Αυστραλία και τη Ιαπωνία.

Οι παλιές γενιές θυμούνται τα βιβλία της με νοσταλγία. Από τη δεκαετία του 1950 κάθε σπίτι είναι το δικό της «θηλυκό» τσελεμεντέ. Οι συνταγές της έχουν παραμείνει διαχρονικές και νόστιμες χάρη στην απλότητα και στην ευκολία της εκτέλεσης.

Μένοντας πιστή στο πνεύμα της Χρύσα Παραδείση, οι συνταγές έχουν προσαρμοστεί με μεγάλη προσοχή στις διατροφικές απαιτήσεις της εποχής μας από την Αλεξία Τερζοπούλου, διπλωματούχος της γαστρονομικής Σχολής Τροφίμων και Οίνου Leiths του Λονδίνου.

Καλή απόλαυση!

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.