Μαγειρική: Δημιουργία και αγάπη

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Η μαγειρική είναι τέχνη, αλλά συνάμα είναι και έρωτας. Αποτελεί συνδυασμό δημιουργικότητας, ταλέντου και αγάπης. Όταν αγαπάμε αυτό που κάνουμε, το κάνουμε και σωστά. Αυτό λοιπόν ισχύει και για την μαγειρική.

Μαγειρική: «Συνταγή επιτυχίας»

Όσα βιβλία συνταγών και να ανοίξουμε και όσο και να ψάξουμε στο διαδίκτυο, πετυχημένοι στην μαγειρική δεν θα γίνουμε, εάν εμείς οι ίδιοι δεν το θέλουμε. Η μαγειρική είναι εξέλιξη και δημιουργία. Για να γίνουμε καλοί μάγειρες και καλές μαγείρισσες, πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ. Τα μέσα τα έχουμε, αρκεί να έχουμε παράλληλα και το πάθος.


Δείτε ακόμα: Βραβεία “Όσκαρ” για δύο ελληνικά βιβλία μαγειρικής


Μαγειρική και διαδίκτυο

Υπάρχουν πολλά φαγητά που μαγειρεύονται με διαφορετικούς τρόπους και τεχνικές. Βρισκόμαστε σε μία εποχή,όπου η τεχνολογία προχωράει με ραγδαίους ρυθμούς και μέσα από το διαδίκτυο βρίσκει κάποιος πλέον τα πάντα. Έτσι λοιπόν και με την μαγειρική. Αρκεί μία απλή αναζήτηση συνταγής για το πώς για παράδειγμα μαγειρεύουμε το κοκκινιστό κοτόπουλο. Βάσει αυτής της αναζήτησης θα βρεθούμε μπροστά σε διάφορα site επώνυμων και ανώνυμων για την εκτέλεση της συγκεκριμένης συνταγής.

Μαγειρική: Δημιουργία και αγάπη


Διαβάστε επίσης: Τα οφέλη του ίντερνετ στη μαγειρική


Μαγειρική: Συνδυασμός ταλέντου και υλικών

Οι συνταγές ποικίλλουν και διαφοροποιούνται πολλές φορές απόsite σεsite και από μάγειρα σε μάγειρα. Άλλοτε περισσότερα και άλλοτε λιγότερα υλικά μας προβληματίζουν και μας μπερδεύουν. Εμείς σε κάθε περίπτωση «πρέπει να φιλτράρουμε» και να αποσαφηνίζουμε όσα βλέπουμε και διαβάζουμε και να κρατάμε τις συνταγές που μας αρέσουν. Φυσικά συνδυάζουμε και τις δεξιότητες, τις ικανότητές μας και το ταλέντο μας. Ανάλογα με τα τελευταία και με τα υλικά που διαθέτουμε, μελετάμε εξονυχιστικά τις συνταγές και ξεχωρίζουμε αυτές που μας αρέσουν. Οπότε, αρχίζουμε σιγά σιγά να εκτελούμε τις συνταγές που πιστεύουμε ότι μας ταιριάζουν και είναι πιο κατάλληλες για εμάς.


Διαβάστε επίσης: Μυστικά μαγειρικής που θα απλουστεύσουν τη ζωή σας


Ποικιλία και «πάντρεμα γεύσεων και υλικών»

Διακεκριμένοι μάγειρες από την τηλεόραση, από εκπομπές και διάφορα reality έχουν ανάγει την μαγειρική σε υπέρτατη μορφή τέχνης και όχι άδικα. Οι δυνατότητες είναι άπειρες, οι τεχνικές ποικίλλουν και τα βιβλία και το διαδίκτυο κατακλύζονται από μυριάδες συνταγές. Μπαχαρικά, μυρωδικά, λαχανικά, κρεατικά, φρούτα «δένουν απόλυτα μεταξύ τους» και δημιουργούν εκρηκτικούς συνδυασμούς που ικανοποιούν και το πιο απαιτητικό και ιδιόρρυθμο γούστο.


Διαβάστε επίσης: Ιδέες για να χρησιμοποιήσετε ξηρούς καρπούς στη μαγειρική σας


Πλούσια αισθητική και γαστρονομική εμπειρία και απόλαυση

Παντού έχουν ξεπηδήσει εστιατόρια εκλεπτυσμένα με διεθνή και ξένη κουζίνα. «Μπερδεμένες γεύσεις», «γκουρμέπιάτα» και «ethnic επιλογές» ενθουσιάζουν τους πελάτες. Οι τελευταίοι ταξιδεύουν σε μακρινούς και παραδεισένιους προορισμούς μέσα από το φαγητό και γνωρίζουν άλλες χώρες, άλλες κουλτούρες και άλλες διατροφικές συνήθειες. Πανδαισία γεύσεων, αρωμάτων και χρωμάτων που όμως έχουν την απόλυτη ισορροπία μεταξύ τους, αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η μαγειρική μπορεί να θέλει κόπο, αλλά κυρίως θέλει τρόπο. Με υπομονή, επιμονή και αγάπη μπορούμε να δημιουργήσουμε «μικρά θαύματα». Και όπως λέει και η παροιμία: «Ο έρωτας περνάει από το στομάχι»…..


Διαβάστε επίσης: Ιδέες για να αναμειγνύεις ξένες κουζίνες στη μαγειρική σου

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.