«Μαγειρεύουμε Ελλάδα» με περισσότερους από 80 διακεκριμένους chef στη φετινή έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Συντάκτης: Flowmagazine

Πλήρως ανανεωμένη, με νέες παράλληλες εκδηλώσεις και καινοτόμες προτάσεις, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ δίνει ραντεβού για 6η συνεχόμενη χρονιά τόσο με τους λάτρεις της γαστρονομίας, όσο με τους επαγγελματίες των τροφίμων και ποτών.

Ένα πλούσιο γαστρονομικό ταξίδι, μας μυεί στις γεύσεις και τα αρώματα της Ελλάδος μέσα από την εκδήλωση «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2019, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Ο Γκίκας Ξενάκης μας ξεναγεί στα μυστικά της Ναξιώτικης Κουζίνας

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία διαδραματίζεται στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου διακεκριμένοι σεφ ετοιμάζουν εμπνευσμένες συνταγές, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα προϊόντα της χώρας μας, ενώ η διακεκριμένη σεφ και πρέσβειρα της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, σε συνεργασία με αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων από όλη την Ελλάδα, προσφέρουν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία στους επισκέπτες της έκθεσης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» με παρουσιάστρια την αγαπημένη ΣΕΦ Εύα Παρακεντάκη το κοινό «ταξιδεύει» στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Κέρκυρα, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο ανακαλύπτοντας τα μυστικά της μαγειρικής τέχνης αλλά και τις σπεσιαλιτέ της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Γιάννης Μπαξεβάνης

Στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» εισβάλλουν ο Δημήτρης Γιγίνης που μας μυεί στα μυστικά και την τέχνη της Ανδριώτικης γαστρονομίας, οι δημοφιλείς chef Δημήτρης Σκαρμούτσος και Γιάννης Μπαξεβάνης που μας ταξιδεύουν σε νέες γευστικές αναζητήσεις, οι pastry chef Χρήστος Βέργαδος και Διονύσης Αλέρτας με τις μοναδικές δημιουργίες τους, ο chef Βασίλης Παπικίνος ο οποίος μας συστήνει την παραδοσιακή Μηλέϊκη κουζίνα, ο Γκίκας Ξενάκης για να μας παρουσιάσει γεύσεις και προϊόντα της Νάξου, η Ελένη Ψυχούλη που μας ξεναγεί μέσα από τις συνταγές της στο γραφικό Πήλιο, ο Χάρης Νικολούζος μας συστήνει την Ελληνική δημιουργική κουζίνα και ο Ηλίας Σκουλάς που μας μυεί στα μυστικά του street food.

Ακόμη, οι καθηγητές των ΙΕΚ ΑΚΜΗ Γιώργος Τσαπάρας, Παναγιώτης Πορίχης, Θάνος Καλογιάννης και Γιάννης Αθανασόπουλος (pastry chef) μοιράζονται μαζί μας την γνώση της γαστρονομικής τέχνης, ενώ η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου, με επικεφαλής την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, φέρνουν στο “πιάτο” μας την επιβεβαίωση του τίτλου του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης μαγειρεύει με την συνοδεία του χορευτικού Συλλόγου Κρητών Παλαιού Φαλήρου και κλέβει την παράσταση! Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας μας συστήνει τα φημισμένα εδέσματα του νησιού και συνθέτει παραδοσιακά πιάτα συνοδευόμενη από το χορευτικό της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, ενώ το chef club Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας ετοιμάζει για το κοινό της ΕΞΠΟΤΡΟΦ αυθεντικές γεύσεις παράδοσης.

Ο Διονύσης Αλέρτας και φέτος θα μας μαγέψει με τις δημιουργίες του

Επιπλέον, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το γαστρονομικό πλούτο από την Σύρο, την Κάλυμνο, την Κω, την Λέρο και την Αστυπάλαιαμέσα από τις δημιουργίες καταξιωμένων σεφ των νησιών αυτών, ενώ οιchef Γιάννης Στρατίκης & Θάνος Παναγιώτου από την HotelBrain μας αποκαλύπτουν την γεύση της φιλοξενίας μέσα από ένα εξαιρετικό Ξενοδοχειακό πρωινό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» οι αγαπημένες Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και Ελένη Ψυχούλη θα απονείμουν τα βραβεία προϊόντων ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

ΠΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

Όταν η ελληνική παραδοσιακή ποτοποιία συναντά τις τελευταίες τάσεις στον χώρο του mixology, το αποτέλεσμα είναι μεθυστικό. Ο ταλαντούχος bartender Κώστας Μπάσης και η έμπειρη ομάδα του δημιουργούν ανατρεπτικά cocktails με βάση τα εθνικά μας ποτά που «παντρεύονται» ιδιαίτερα αποστάγματα και ελληνικά βότανα. Ένα πάρτι γεμάτο αρώματα, γεύσεις, μουσική και θετική διάθεση διαδραματίζεται στην εκδήλωση «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE», αφού στο ξεχωριστό αυτό event τα ιδιαίτερα ποτά κάνουν food pairing με ειδικές γαστρονομικές δημιουργίες. Φυσικά, τη σκυτάλη της δημιουργίας παίρνουν και άλλοι καταξιωμένοι σεφ, οι οποίοι «καταθέτουν» τις δικές τους εμπνευσμένες προτάσεις. Ανακαλύψτε την πολύπλευρη προσωπικότητα των παραδοσιακών ποτών του τόπου μας μέσα από ξεχωριστές προτάσεις που ανταγωνίζονται επάξια cocktails διεθνούς βεληνεκούς.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ MASTERCLASS (νέα ενότητα)

Για πρώτη φορά η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εγκαινιάζει την ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας. Με την πολύτιμη συνδρομή καταξιωμένων σεφ, sommelier και γευσιγνωστών οι επισκέπτες θα απολαύσουν γευστικές διαδρομές στα ελληνικά προϊόντα μέσα από 10 διαφορετικά masterclasses σε 4 μοναδικές κατηγορίες

BIO CORNER (νέα ενότητα)

Στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα της ελληνικής γης έχουν την δική τους ξεχωριστή θέση «Bio Corner». Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι παραγωγοί βιολογικών και φυσικών προϊόντων της ελληνικής γης έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν και να αναδείξουν τα αγνά, εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους σε συνθήκες που αναδεικνύουν και προστατεύουν τις ιδιαιτερότητες κάθε βιολογικού προϊόντος.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ο διαγωνισμός, που έγινε θεσμός, έρχεται στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ αναζητώντας τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα που ξεχωρίζουν για την καινοτομία, τις πρώτες ύλες, την συσκευασία τους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εκατοντάδες εκλεκτά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα προσπαθήσουν να εντυπωσιάσουν κριτική επιτροπή και κοινό και να κατακτήσουν την δική τους ξεχωριστή θέση και αγάπη των επισκεπτών.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Κορυφαίοι sommelier, σεφ, διατροφολόγοι και διακεκριμένοι επιστήμονες μυούν τους επισκέπτες στον κόσμο της γαστρονομίας και αναδεικνύουν τις δυνατότητες της ελληνικής κουζίνας στην εγχώρια και διεθνή αγορα. Μέσα από σειρά σεμιναρίων – ημερίδων οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν τα μυστικά της ελληνικής γαστρονομίας και τις μεθόδους ανάπτυξης μέσω του τουρισμού και του διαδικτύου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΔΩ

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…