Μα γιατί αποτυγχάνω στον νόμο της έλξης

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

O νόμος της έλξης είναι ένα ισχυρός εργαλείο για την επίτευξη των προσωπικών μας στόχων. Εντούτοις δεν είναι πάντα επιτυχής ο τρόπος με τον οποίο το χρησιμοποιούμε.

Ο Νόμος της Έλξης υποστηρίζει ότι τα παρόμοια έλκονται μεταξύ τους και ότι οι σκέψεις μας μπορούν να δημιουργήσουν την πραγματικότητα. Παρόλο που ορισμένοι άνθρωποι βρίσκουν επιτυχία στην εφαρμογή αυτού του νόμου, πολλοί αντιμετωπίζουν προκλήσεις και αποτυχίες. Ας εξετάσουμε μερικούς λόγους γιατί αυτό συμβαίνει:

Ανεπάρκεια κατανόησης

Ορισμένοι άνθρωποι δεν κατανοούν πλήρως τον τρόπο λειτουργίας του νόμου ή δυσκολεύονται να τον εντάξουν στην καθημερινή τους ζωή λόγω έλλειψης κατανόησης ή εμπειρίας.

ma_giati_apotynxano_ston_nomo_ths_elkshs

Ο νόμος της έλξης μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων μας δεν μπορεί αν λειτουργήσει από μόνο του. Πρέπει να έχει προηγηθεί προσπάθεια από την δική σας πλευρά και το θέμα το οποίο ονειρεύεστε να  σας έχει γίνει έμμονη ιδέα.

Αμφιβολία και αρνητική σκέψη

Η αμφιβολία και οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να αναιρέσουν τη θετική ενέργεια που προσπαθούμε να στείλουμε στο σύμπαν. Επίσης μπορούν να βάλλουν μέσα μας τη αμφιβολία και όχι μόνον.

Αν αρχίσουμε να αμφιβάλλουμε για την επιτυχίας μας και χάνουμε την πίστη μας είναι αρκετά πιθανό να αποτύχουμε. Ένα ρητό λέει: Αυτός που πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει και αυτό που πιστεύει ότι δεν μπορεί έχουν και οι δύο ένα κοινό. Έχουν και οι δύο δίκιο.

Έλλειψη συνέπειας

Η συνοχή στις σκέψεις και τις πράξεις είναι ουσιώδης. Πολλοί δεν διατηρούν συνέπεια στο να εστιάζουν στον στόχο τους ή στο να υποστηρίζουν τις σκέψεις τους με τις ανάλογες πράξεις.

Έλλειψη αυτογνωσίας

Μερικές φορές η έλλειψη αυτογνωσίας εμποδίζει την αναγνώριση των αρνητικών σκέψεων ή συμπεριφορών που εμποδίζουν την επίτευξη των στόχων και των βαθύτερων επιθυμιών μας.

ma_giati_apotynxano_ston_nomo_ths_elkshs

Σκεφτείτε τι είναι αυτό που επιθυμείτε βαθύτερα; Ποιες είναι οι δυνατότητές σας και οι αδυναμίες σας; Τι θέλετε περισσότερο στην ζωή σας;

Εστίαση στο τι σας λείπει

Οι άνθρωποι συχνά εστιάζουν στο τι λείπει ή στις ανεπάρκειες τους αντί να εστιάσουν στην ευγνωμοσύνη για όσα έχουν ήδη. Είναι λογικό να εστιάζουμε σε αυτά που μας λείπουν μια και επιδιώκουμε να τα αποκτήσουμε. Δεν πρέπει όμως να είμαστε αγνώμονες και να μην αναγνωρίζουμε αυτά που έχουμε.

Για να εφαρμόσουμε αποτελεσματικά το Νόμο της Έλξης, χρειάζεται να ερευνήσουμε τον τρόπο λειτουργίας του, να αναπτύξουμε θετικές σκέψεις και να δράσουμε συνεπώς, εστιάζοντας στα θετικά και δημιουργώντας μια συνεκτική προσέγγιση στη ζωή.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.