Λύσεις για τα κουρασμένα μάτια!

Συντάκτης: Ράνια Σιόρεντα

Από τα μάτια φαίνεται η ηλικία μιας γυναίκας. Τα όμορφα και ζωντανά μάτια χαρίζουν έντονο βλέμμα και νιότη. Για να απομακρύνετε τυχόν πρηξίματα στα μάτια και μαύρους κύκλους, δείτε τί είναι αυτό που τα προκαλεί και στη συνέχεια τρόπους αντιμετώπισης.

Μαύροι κύκλοι

Η έλλειψη ύπνου ή οι λάθος ώρες ύπνου, παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μαύρων κύκλων στα μάτια. Επίσης, ο τρόπος ζωής, όπως το αλκοόλ, το κάπνισμα και η διατροφή συμβάλουν αρνητικά.

Πρησμένα μάτια

Η κατακράτηση υγρών που μπορεί να προκληθεί από εγκυμοσύνη, από κούραση ή από κάποια φλεγμονή, δημιουργεί πρήξιμο στα μάτια. Επίσης, αλλεργίες, ορμονικές διαταραχές, αφυδάτωση και κληρονομικότητα προκαλούν εξίσου πρήξιμο.

Μέθοδοι κατά του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων

Αγγούρι

Περιέχει σημαντικές βιταμίνες όπως Β1, Β2 και C. Είναι δροσερό και καταπραΰνει τα κουρασμένα μάτια. Κόψτε 2 στρογγυλές, λεπτές φέτες και τοποθετήστε τις πάνω στα μάτια σας, ενώ είναι κλειστά. Αφήστε τα για 15 με 20 λεπτά και μετά ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Αν το κάνετε κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε, θα δείτε πολύ γρήγορα αποτελέσματα.

Φακελάκια τσαγιού

Το τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην ανάπλαση του δέρματος. Επίσης η καφεΐνη που περιέχει το τσάι βοηθάει στην καταπολέμηση του πρηξίματος γύρω από τα μάτια. Βάλτε 2 φακελάκια πράσινου ή μαύρου τσαγιού σε νερό βρασμένο. Αφήστε τα για 2 λεπτά και στην συνέχεια βγάλτε τα και τοποθετήστε τα πάνω στα μάτια σας, ενώ είναι κλειστά. Αφήνετε να δράσουν για 10 με 15 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Γάλα

Το γάλα από την αρχαιότητα είχε εκτιμηθεί σε θέματα ομορφιάς. Η Κλεοπάτρα, έκανε καθημερινά μπάνιο με γάλα, για να είναι το δέρμα της λείο. Βρέξτε δυο κομμάτια από μπαμπάκι σε γάλα. Στη συνέχεια κάντε με τα μπαμπάκια ελαφρύ μασάζ γύρω από τα μάτια κι αφήστε 30 δευτερόλεπτα το γάλα να στεγνώσει πάνω σας. Μετά ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Συντάκτης: Ράνια Σιόρεντα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.