Λοσιόν ή λάδι σώματος;

Συντάκτης: Σεργία Χατζάκη

Το Α και το Ω στην φροντίδα της επιδερμίδας μας είναι η σωστή ενυδάτωση, για να μπορέσουμε να τη διατηρήσουμε όμορφη, απαλή και ελαστική. Το σώμα μας πρέπει να ενυδατώνεται μετά από κάθε ντους, ώστε να ανοίγουν οι πόροι μας και η ενυδάτωση να μπορεί να εισχωρήσει στα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας μας. Οι λοσιόν και τα λάδια σώματος είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να προστατεύσουμε το δέρμα μας από την ξηρότητα. Ποιο όμως ενυδατώνει καλύτερα; 

Ενυδάτωση με λοσιόν ή γαλάκτωμα 

Η ενυδατική λοσιόν ή αλλιώς γαλάκτωμα απλώνεται εύκολα στην επιδερμίδα μας, λόγω της λεπτόρρευστης υφής της. Η σύσταση της βασίζεται κυρίως στο νερό και σε άλλα συστατικά όπως το κολλαγόνο, το αμυγδαλέλαιο και το υαλουρονικό οξύ. Απευθύνεται σε κάθε τύπο δέρματος και προσφέρει πλούσια επανορθωτική δράση, θρέψη, λείανση, απαλότητα στο δέρμα μας και μείωση της ξηρότητας

Πως εφαρμόζουμε σωστά την ενυδατική μας λοσιόν; 

Η ενυδατική λοσιόν πρέπει να εφαρμόζεται σε υγρό δέρμα αμέσως μετά το ντουζ. Το ιδανικό είναι το καυτό ντους, καθώς αυτό μπορεί να καθυστερήσει το δέρμα μας να στεγνώσει. 


Διαβάστε επίσης: Συμβουλές για σωστή ενυδάτωση το καλοκαίρι


Ενυδάτωση με λάδι σώματος 

Τα λάδια σώματος είναι φυτικά έλαια που στοχεύουν στη θρέψη και τη βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας μας. Η σύσταση τους είναι λιπόφιλη γι’ αυτό και εισχωρούν πιο εύκολα στο δέρμα μας, εμποδίζοντας την απώλεια υγρασίας. Απευθύνεται σε όλους τους τύπους επιδερμίδας και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, λείανση και η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αντιγήρανσης  του δέρματος. 

Πως εφαρμόζουμε σωστά το λάδι σώματος; 

Τα λάδια σώματος λειτουργούν καλύτερα όταν το δέρμα μας είναι βρεγμένο. Αμέσως μετά το ντουζ, στεγνώνουμε απαλά το δέρμα μας με μια πετσέτα ώστε να φύγει το πολύ νερό, και στη συνέχεια βάζουμε το λάδι σώματος. Εάν το δέρμα σου έχει αρκετή ξηρότητα μπορείς να βάλεις λάδι σώματος και όταν στεγνώσει μπορείς να εφαρμόσεις μια ενυδατική κρέμα.

Λοσιόν ή λάδι σώματος;

Ποιο  να επιλέξεις όμως;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει απάντηση, καθώς και τα δύο μπορούν να ενυδατώσουν την επιδερμίδα σου εξίσου καλά. Μπορείς να επιλέξεις τον τρόπο ενυδάτωσης σου ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Τώρα όμως που είναι καλοκαίρι, η επιδερμίδα μας έχει περισσότερο ανάγκη από μια βαθιά ενυδάτωση για να μπορεί να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες και την ακτινοβολία, καθώς επίσης τη ρύπανση, τη χαλάρωση κ.ά. Μην ανησυχείς! Σου έχουμε βρει τη λύση. Μπορείς να αναμείξεις λίγες σταγόνες λάδι σώματος στο γαλάκτωμά σου. Έτσι θα εξασφαλίσεις μια πιο βαθιά ενυδάτωση, αλλά και όλες τις θρεπτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Συντάκτης: Σεργία Χατζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.