Lockdown 2: προτάσεις για να διατηρήσεις το στυλ σου στην καραντίνα

Συντάκτης: Μαρκέλλα Δελλή

Το Lockdown ξαναμπήκε στη ζωή μας για δεύτερη φορά, αλλά δεν πρέπει να μας πτοήσει και να παραμελούμε τον εαυτό μας και την εμφάνισή μας.

Μπορεί η καραντίνα να επέστρεψε στη ζωή μας, αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι θα χάσουμε την αισιοδοξία μας, και την καλή μας διάθεση. Τα δεδομένα της καθημερινότητας των περισσότερων γυναικών έχουν αλλάξει, και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις, όπως η τηλεργασία, που έχει ενταχθεί αποφασιστικά στη ζωή μας, η μεγάλη αναμονή στα super-market, και η προσωπική άθληση ως λόγος εξόδου από το σπίτι μας. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε γυναίκα καλείται να προσαρμόσει το ντύσιμό της στη νέα καθημερινότητα.

Όπως αποδείχθηκε και από στατιστικές έρευνες κατά την παραμονή της αναστολής λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, η πλειονότητα των γυναικών προτίμησε να αγοράσει αθλητικές φόρμες και πιτζάμες για το σπίτι. Δίχως αμφιβολία, είναι μία σωστή επιλογή, αφού αυτό το διάστημα που ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ οι αθλητικές φόρμες είναι ό,τι πιο ξεκούραστο.  Ειδικά οι βελουτέ φόρμες με αντίστοιχο jacket είναι ό,τι πιο stylish. Επιπλέον, τα αθλητικά ρούχα και παπούτσια, πέρα από το ότι είναι ξεκούραστα για την παραμονή μας στο σπίτι, μας εξυπηρετούν τόσο στην περίπτωση της προσωπικής άθλησης, όσο και κατά την αναμονή μας για ψώνια.

Θα σας πρότεινα να αποφεύγετε να φοράτε τα νυχτικά σας ρούχα ή τις πιτζάμες κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ώστε να μην επηρεάζεται αρνητικά η διάθεσή σας. Εφόσον δεν είναι ώρα ύπνου, ντυθείτε, έστω και με σπορ ή αθλητικά ρούχα, και θα νιώσετε ακόμη πιο ευδιάθετοι! 

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, σας προτείνω να προτιμήσετε το χρώμα στην καθημερινότητά σας. Η νέα πραγματικότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έχει πολλές δυσκολίες για όλους μας, και πρέπει να προσπαθούμε να διατηρούμε την ψυχραιμία μας. Η ιδανικότερη λύση για τον χειμώνα είναι σίγουρα τα φούτερ και τα πουλόβερ. Φορέστε, λοιπόν, φούτερ με χρώμα, είτε σε πιο έντονους τόνους, όπως για παράδειγμα, κόκκινο, πράσινο, γαλάζιο, είτε σε πιο παλ τόνους, όπως μπεζ, κίτρινο, ή ροζ.

Συγχρόνως, η υποχρεωτική χρήση μάσκας μας αναγκάζει να απέχουμε για ένα διάστημα από τα κοσμήματά μας. Άλλωστε, οι ειδικοί επανειλημμένως μας έχουν προειδοποιήσει να αποφεύγουμε την χρήση των δακτυλιδιών, γιατί αποτελούν πόλο έλξης μικροβίων

Για όσες εργάζονται με τηλεργασία, θα σας πρότεινα να μην παραμελείτε τον εαυτό σας, επειδή δεν πηγαίνετε στον χώρο της εργασίας σας. Αντίθετα, φορέστε ένα πουκάμισο με σακάκι κατά το μέρος που σας καλύπτει η κάμερα, ή ένα τοπ  και από κάτω ένα τζιν. Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας, βαφτείτε διακριτικά για να είστε ευπαρουσίαστες στους συναδέλφους σας ή στους πελάτες σας που θα συναντήσετε μέσω βιντεοκλήσης.

Σε ό,τι αφορά στα μαλλιά σας, σας συμβουλεύω να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα φροντίδας. Να τα λούζετε τακτικά, να τους βάζετε κρέμες και conditioner, ώστε να διατηρούνται σε καλή κατάσταση για όσο διάστημα τα κομμωτήρια είναι κλειστά. Για τις πιο ώριμες σε ηλικία γυναίκες, θα συνιστούσα να μην παρασυρθούν από τα νέα δεδομένα και αφήσουν την άσπρη ρίζα στα μαλλιά τους, διότι το βέβαιο είναι ότι θα επηρεαστεί αρνητικά η ψυχολογία τους. Ακόμη και στην χειρότερη των περιπτώσεων, που δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε βαφή επειδή σας έχει κουράσει, μπορείτε να προμηθευτείτε χρωμοσαμπουάν  από τα καταστήματα ανεφοδιασμού τροφίμων.

Όπως και να διαμορφωθεί στο προσεχές διάστημα η κατάσταση, να θυμάστε ότι πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, και θα μας δοθεί η ευκαιρία να φορέσουμε τα πιο καλά κομμάτια της ντουλάπας μας, όπως τα φορέματα, τις φούστες μας, και τις γόβες μας, που μαραζώνουν στις ντουλάπες μας, καθώς τώρα δεν έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε κάποια βραδινή έξοδο.

Σκεφτείτε θετικά, και θα περάσει και αυτό (ας ελπίσουμε!).

Συντάκτης: Μαρκέλλα Δελλή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.