Αστακομακαρονάδα
Ένα από τα εκλεπτισμένα πιάτα της μοντέρνας μεσογειακής θαλασσινής κουζίνας είναι η αστακομακαρονάδα. Αν και ο αστακός δεν αποτελεί οικονομική λύση, ωστόσο είναι μια εξαιρετική επιλογή για γεύματα ιδιαιτέρων περιστάσεων…
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο αστακό
2 ξηρά μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι κανέλλα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 ποτηράκι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 πακέτο μακαρόνια
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζετε το νερό να βράσει
- Ρίχνετε μέσα τον αστακό
- Αφήνετε να βράσει για μισή ώρα
- Τον βάζετε στην άκρη και κρατάτε το νερό
- Βγάζετε το κρέας του αστακού από το κέλυφος και το ψιλοκόβετε
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει
- Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό
- Προσθέτετε τον αστακό και τον γυρίζετε στο λάδι κάνα δυό φορές
- Σβήνετε με κρασί
- Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ
- Προσθέτετε το πιπέρι και την κανέλλα
- Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει να μείνει η σάλτσα με το λάδι της
- Στο νερό που έβρασε ο αστακός, αφού το βάλετε να πάρει μία βράση, ρίχνετε τα μακαρόνια
- Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια όταν είναι έτοιμα με λίγο βούτυρο και αλάτι
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα
- Προσθέτετε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε