Αστακομακαρονάδα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ένα από τα εκλεπτισμένα πιάτα της μοντέρνας μεσογειακής θαλασσινής κουζίνας είναι η αστακομακαρονάδα. Αν και ο αστακός δεν αποτελεί οικονομική λύση, ωστόσο είναι μια εξαιρετική επιλογή για γεύματα ιδιαιτέρων περιστάσεων…

ΥΛΙΚΑ


1 μεγάλο αστακό
2 ξηρά μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι κανέλλα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 ποτηράκι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 πακέτο μακαρόνια
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζετε το νερό να βράσει
  • Ρίχνετε μέσα τον αστακό
  • Αφήνετε να βράσει για μισή ώρα
  • Τον βάζετε στην άκρη και κρατάτε το νερό
  • Βγάζετε το κρέας του αστακού από το κέλυφος και το ψιλοκόβετε
  • Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει
  • Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό
  • Προσθέτετε τον αστακό και τον γυρίζετε στο λάδι κάνα δυό φορές
  • Σβήνετε με κρασί
  • Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ
  • Προσθέτετε το πιπέρι και την κανέλλα
  • Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει να μείνει η σάλτσα με το λάδι της
  • Στο νερό που έβρασε ο αστακός, αφού το βάλετε να πάρει μία βράση, ρίχνετε τα μακαρόνια
  • Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια όταν είναι έτοιμα με λίγο βούτυρο και αλάτι
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα
  • Προσθέτετε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…