Λευκαντικές κρέμες: όσα χρειάζεται να ξέρεις

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Οι κρέμες λεύκανσης χρησιμοποιούνται πολλά χρόνια στον χώρο της ομορφιάς. Σίγουρα μέσα στα χρόνια τα συστατικά τους έχουν εξελιχθεί και έχουν βρεθεί καινούργιες φόρμουλες.

Χρήση

Οι λευκαντικές κρέμες κάνουν ακριβώς αυτό που λέει το όνομά τους: «λευκαίνουν» την επιδερμίδα. Βασικά, επεμβαίνουν στην διαδικασία των μελανοκυττάρων, αυτών που παράγουν τη μελανίνη του δέρματος. Η μελανίνη είναι αυτή που οφείλεται για το χρώμα του δέρματός μας, για το ότι μαυρίζουμε μετά από έκθεση στον ήλιο και για το ότι εμφανίζουμε κηλίδες και πανάδες στο δέρμα.

Μπορεί, λοιπόν, να θες να χρησιμοποιήσεις λευκαντικές κρέμες είτε ως θεραπεία είτε για να «ανοίξεις» το χρώμα του δέρματός σου. Πολύ σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι δεν συνιστάται να τις χρησιμοποιείς μήνες που εκτίθεσαι πολύ στον ήλιο και είναι καλύτερο να τις προτιμάς τους πιο φθινοπωρινούς μήνες. Αυτό γίνεται γιατί τα συστατικά των κρεμών λεύκανσης δημιουργούν μικροερεθισμούς στο δέρμα και το κάνουν πολύ ευαίσθητο στις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Σε ποια σημεία μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε

Οι λευκαντικές κρέμες μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορα σημεία του σώματός μας. Οι πιο δημοφιλείς χρήσεις τους είναι στο πρόσωπο και ως θεραπεία των κηλίδων. Μπορούν, όμως να χρησιμοποιηθούν και σε άλλα σημεία του σώματος που υπάρχουν πιο έντονοι χρωματισμοί από το υπόλοιπο δέρμα μας.

Καλό είναι να κάνουμε την έρευνά μας σχετικά με το ποια κρέμα είναι ιδανική για τη χρήση και το σημείο που τη θέλουμε. Επίσης, μπορούμε να συμβουλευτούμε κάποιον ειδικό για να εξασφαλίσουμε ότι η επιδερμίδα μας μπορεί να δεχτεί μια τέτοια θεραπεία και δεν θα δημιουργηθεί πολύ μεγάλη ευαισθησία.

Προτάσεις

Μαζέψαμε μερικές οικονομικές προτάσεις από το αγαπημένο μας Ali Express.

  1. Για καταπολέμηση κηλίδων

  1. Λευκαντική κρέμα με αντιηλιακή προστασία

  1. Σετ αντιρυτιδικής και λευκαντικής κρέμας

  1. Κρέμα λεύκανσης για πρόσωπο και σώμα

  1. Κρέμα λεύκανσης για την περιοχή της μασχάλης

  1. Λευκαντική κρέμα προσώπου με βιταμίνη C

  1. Κρέμα με κολλαγόνο, αντιρυτιδική δράση και λευκαντικούς παράγοντες

  1. Spray λεύκανσης προσώπου

  1. Γαλάκτωμα για πρόσωπο και σώμα

  1. Κρέμα προσώπου με άνθη κερασιάς και υαλουρονικό

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.