Λεύκανση προσώπου: Διώξτε τις πανάδες

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Διδάκτωρ Βιοχημείας - Συγγραφέας

Η επαφή της επιδερμίδας του προσώπου μας με τον ήλιο, χωρίς αντηλιακό, ακόμη και τον χειμώνα, μπορεί να δημιουργήσει πανάδες και ανεπιθύμητες κηλίδες στο πρόσωπό μας.

Μπορεί να διανύουμε την εποχή του χειμώνα και τον περισσότερο χρόνο της ημέρας μας να τον περνάμε στο σπίτι, λόγω του lockdown, όμως η επαφή της επιδερμίδας του προσώπου μας με τον ήλιο, χωρίς αντηλιακό, ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες, μπορεί να δημιουργήσει πανάδες και ανεπιθύμητες κηλίδες στο πρόσωπό μας.

Ειδικά κάτω από την επίδραση των ορμονών, τα σημάδια αυτά στο πρόσωπό μας μπορεί να μας δείξουν έως και 10 χρόνια μεγαλύτερους! Πώς, λοιπόν, μπορούμε να αποκτήσουμε ξανά καθαρό και πιο «λευκό» πρόσωπο; 

Ας δούμε πρώτα τι ακριβώς είναι οι πανάδες και πώς δημιουργούνται…

Πως δημιουργούνται οι πανάδες

Οι πανάδες είναι συνήθεις βλάβες του δέρματος, σκούρου χρώματος, που εμφανίζονται, κυρίως, στα ζυγωματικά, στο άνω χείλος, στο πηγούνι και, κυρίως, στις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία. Η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο, συνδυαστικά με τις ορμονικές διαταραχές ή και την κληρονομική προδιάθεση ανεβάζουν, κατακόρυφα, την παραγωγή μελανίνης (η ουσία που χαρίζει το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας και διατηρεί υγιή τα κύτταρά της), με αποτέλεσμα τη δημιουργία πανάδων και κηλίδων.

Μολονότι τις πανάδες δύσκολα τις ξεφορτώνεται κάποιος δια παντός, μπορείτε να τις μειώσετε ικανοποιητικά, αρκεί να δράσετε σωστά και έγκαιρα. Στον αποχρωματισμό τους, σίγουρα, θα βοηθήσει μια κρέμα με λευκαντικές ουσίες και υψηλό SPF για το πρωί, ενώ για το βράδυ. Ο δερματολόγος μπορεί να υποδείξει μια ισχυρή κρέμα αποχρωματισμού, όπως αυτές που περιέχουν υδροκινόνη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φροντίδα και πρόληψη για τις πανάδες


Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές διαφορετικές κρέμες λεύκανσης προσώπου και αποχρωματισμού των πανάδων. Με ποια κριτήρια μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη;

  • Βιταμίνη C: Αδρανοποιεί τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνει τις βλάβες που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία, περιορίζοντας, σημαντικά, τον σχηματισμό της μελανίνης.
  • Εκχύλισμα λευκού τσαγιού: Μειώνει την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα, ελαχιστοποιώντας πανάδες και σκούρες κηλίδες. Παράλληλα, η ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση καταπολεμά τους παράγοντες που δημιουργούν θαμπή και ανομοιογενή επιδερμίδα (UV ακτινοβολία, αγγειοδιαστολή, ρύπανση καπνός, stres).
  • Γλυκολικό οξύ για χημική απολέπιση: Το μικρότερο μόριο της οικογένειας των ΑΗΑ (Άλφα Υδροξυοξέα) παράγεται από ζαχαροκάλαμο και διαθέτει υψηλές ικανότητες διείσδυσης στην επιδερμίδα. Κάνοντας χημικά πίλινγκ με γλυκολικό οξύ στο σπίτι ή στο ιατρείο, μειώνονται οι υπερμελαχρώσεις και βελτιώνεται, εντυπωσιακά, ο τόνος της επιδερμίδας.

Η δική μας πρόταση

Η Ελληνική Οικολογική εταιρεία Vivo Verde προσφέρει από το 2007 ποιοτικά, φυσικά προϊόντα, που στοχεύουν στην ενίσχυση της υγείας, αλλά και της εσωτερικής και εξωτερικής ομορφιάς. Η κρέμα Whitening Cream της Vivo Verde, αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για τη λεύκανση της επιδερμίδας του προσώπου.

Η Whitening Cream συμβάλλει στον αποχρωματισμό των μελανών κηλίδων, των πανάδων και των δυσχρωμιών της επιδερμίδας, ενώ, ταυτόχρονα εμποδίζει τη δημιουργία νέας μελανίνης και ενυδατώνει την επιδερμίδα. Περιέχει έναν πλούσιο συνδυασμό 15 συστατικών, αντηλιακών φίλτρων και φυτικών εκχυλισμάτων που δρουν συνεργικά, όπως είναι το Alpha Arbutin, το Kojic acid dipalmitate, το πεπτίδιο Melanostatine-5 και η βιταμίνη C.

Η κρέμα αδρανοποιεί τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνει τις βλάβες που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία, περιορίζοντας, σημαντικά, το σχηματισμό της μελανίνης. Το πρόσωπο ανανεώνεται και δείχνει πιο φωτεινό και λαμπερό. 

Κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Διδάκτωρ Βιοχημείας - Συγγραφέας

Influence:

Η Ειρήνη Μαθιουδάκη γεννήθηκε το 1992 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης το 2014…