Λεμφικό μασάζ – Το πιο δημοφιλές μασάζ του Hollywood

Συντάκτης: Χρύσα Μπουρνά

Λεμφική μάλαξη- Όσα δεν γνωρίζετε για την πιο διαδεδομένη θεραπεία του Hollywood.

Είιναι γνωστό ότι οι stars του Hollywood επιλέγουν πάντα τις πιο ευεργετικές θεραπείες σώματος. Μία από αυτές είναι και η λεμφική μάλαξη που περσόνες όπως οι Kardashian/Jenner, Jennifer Aniston, Anne Hathaway και πολλοί άλλοι, έχουν εντάξει στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα και όχι άδικα, καθώς πρόκειται για ένα άκρως αναζωογονητικό μασάζ με πληθώρα αποτελεσμάτων. 

Πάμε όμως να δούμε πιο συγκεκριμένα τι είναι η λέμφος και τι κάνει…

Η λέμφος είναι ένα πολύτιμο υγρό που ρέει στον οργανισμό μας μέσω των λεμφικών αγγείων και παίζει πρωταρχικό ρόλο στην άμυνά του, καθώς καταπολεμάει τους παθογόνους μικροοργανισμούς, αποβάλλει τις τοξίνες και μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα. 

Επειδή το λεμφικό σύστημα δεν διαθέτει αντλία όπως έχουμε την καρδιά μας ως αντλία στο κυκλοφορικό σύστημα, είναι πολύ εύκολο να συμφοριστεί και να μην κυκλοφορεί σωστά. Φυσικά να σημειώσουμε πως η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης επιδεινώνουν την συμφόρηση αυτή.

Με το λεμφικό μασάζ λοιπόν, ο θεραπευτής παρακινεί το λεμφικό υγρό με αργές, ανοδικές και ήπιες κινήσεις στα σημεία που αυτό κυκλοφορεί και παροχετεύει τους λεμφαδένες οπότε επιτυγχάνεται γρήγορη και αποτελεσματική απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τους διάσημους να ορκίζονται στο όνομα αυτής της θεραπείας;

Το πλήθος άμεσων αποτελεσμάτων είναι η απάντηση καθώς είναι αποδεδειγμένο πως σε συνδιασμό με σωστή διατροφή, άσκηση και μεγάλη κατανάλωση νερού καθημερινά το σώμα αλλάζει ριζικά. Συγκεκριμένα από τις πρώτες συνεδρίες με τη σωστή παροχέτευση του λεμφικού υγρού και όσο αυτές επαναλαμβάνονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα φεύγει το πρήξιμο από το σώμα από την κατακράτηση των υγρών. Νιώθετε ευφορία και κυρίως σας αφήνει η κούραση και το ΄΄βάρος΄΄ των ποδιών.

Σε συνδυασμό με έναν ισοροπημένο τρόπο διατροφής, δηλαδή την κατανάλωση φυσικών τροφών και όχι επεξεργασμένων, μπορεί να εξαλείψει την κυτταρίτιδα και να χάσετε πόντους, καθώς ενισχύεται ο μεταβολισμός και κατά συνέπεια οι καύσεις.

Σε αυτό το σημείο βέβαια να αναφέρουμε πως υπάρχουν αντενδείξεις στο λεμφικό, όπως και στα περισσότερα είδη μασάζ, αν υποφέρετε από σοβαρές παθήσεις όπως καρδιαγγειακές νόσους, θρομβώσεις, κακοήθεις όγκους κλπ.

Θα ήταν καλό να ζητήσετε τη γνώμη του γιατρού σας.

Σε κάθε περίπτωση το μόνο σίγουρο είναι πως είτε θέλετε να ανανεώσετε την εμφάνισή σας είτε τον οργανισμό σας, το λεμφικό μασάζ μπορεί να δώσει λύσεις!

Συντάκτης: Χρύσα Μπουρνά,

Influence:

Είμαι βοηθός φυσικοθεραπευτή και θεραπεύτρια μασάζ και ασχολούμαι αρκετά χρόνια επαγγελματικά με την θεραπευτική μάλαξη…