Λάθη κατά το φλερτ

Συντάκτης: Αθανάσιος Χριστόπουλος, Πλαστικός Χειρουργός

Οι σχέσεις έχουν πλέον γίνει αρκετά δύσκολες, και ακόμα πιο δύσκολη η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό γίνεται πιο εμφανές στον ερωτικό τομέα, όπου πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να φλερτάρουν.

Ο άνθρωπος από την φύση έχει κληρονομήσει μια μεγάλη γκάμα ενστίκτων, η οποία τον βοηθάει στην επιβίωση του και στην αναπαραγωγή του. Όμως στη σύγχρονη κοινωνία πολλά από αυτά τα ένστικτα μάς δίνουν λάθος μηνύματα στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να κάνουν κάποιες διαδικασίες πιο πολύπλοκες και δύσκολες από όσο είναι στην πραγματικότητα.

Μια από αυτές είναι και το φλερτ και τώρα θα δείτε τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε σε αυτό.

Νιώθουμε σαν να δίνουμε συνέντευξη σε μια δουλειά

Όταν αναζητάμε έναν σύντροφο, αρκετές φορές πέφτουμε στην παγίδα να προσπαθήσουμε να του πούμε πολλές πληροφορίες για τον εαυτό μας. Καταλήγουμε όμως να κάνουμε μια παρουσίαση που μοιάζει με συνέντευξη για δουλειά.

Τι εννοούμε; Όταν δίνουμε μια συνέντευξη για κάποια εργασία αρκετές φορές  πηγαίνουμε με τη νοοτροπία ότι θέλουμε να πείσουμε τον ακροατή μας πως είμαστε οι πιο κατάλληλοι για τη δουλειά.                                                        

Η συμβουλή που ταιριάζει καλύτερα σε μια τέτοια περίπτωση είναι ότι πρέπει και εμείς να αξιολογούμε τον σύντροφό μας όπως και αυτός μας αξιολογεί. Αυτό προϋποθέτει να έχουμε κριτήρια και να είμαστε άνετοι να εκφράσουμε τις επιθυμίες μας.


Διαβάστε Επίσης : Η γλώσσα του σώματος στο φλερτ


Δεν το απολαμβάνουμε

Το φλερτ,πέρα από ένα απαραίτητο στάδιο για να βρούμε σύντροφο, είναι μια όμορφη διαδικασία γεμάτη ένταση, πάθος, ταχεία εναλλαγή συναισθημάτων και διαθέσεων.

Επιπλέον είναι μια νοητική διαδικασία που απαιτεί να χρησιμοποιήσουμε τη συναισθηματική μας νοημοσύνη. Πάνω από όλα όμως είναι πολύ ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική ή έτσι τουλάχιστον πρέπει να είναι.

Αν δεν περνάτε όμορφαόταν είστε με το ταίρι σας,τότε μάλλον δεν είναι ο σωστός άνθρωπος για εσάς. Επιπλέον όταν είστε χαρούμενοι, αυτό φαίνεται μέσα από τις εκφράσεις του προσώπου σας και από τη γλώσσα του σώματος, το οποίο φαίνεται και είναι πιο ελκυστικό.

Δεν έχουμε αυτοπεποίθηση να διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε

Αρκετές φορές πρέπει να διεκδικήσουμε το ιδανικό μας ραντεβού. Αν για παράδειγμα ο σύντροφός μας θέλει να βγούμε σε κάποιο μέρος που δεν μας αρέσει ή προτείνει κάτι που δεν είναι σύμφωνο με τις επιθυμίες μας, τότε θα πρέπει να το εκφράσουμε.

Πέραν του ότι έτσι δείχνουμε τον χαρακτήρα μας, δημιουργούμε και τις προϋποθέσεις να περάσουμε καλά και να έχουμε μια όμορφη αλληλεπίδραση.+

Λάθη κατά το φλερτ


Διαβάστε Επίσης : «Manspreading» προκλητικό φλερτ ή στάση σώματος


Υπερβάλουμε

Η ανάγκη του ανθρώπου αρκετές φορές να γίνει αρεστός οδηγεί αρκετές φορές στο να γίνεται υπερβολικός σε αυτά που λέει και κάνει. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιος επίδοξος εραστής προσπαθεί να εντυπωσιάσει το έτερόν του ήμισυ κάνοντας και λέγοντας υπερβολές.

Αυτό είναι μια λάθος στρατηγική μια και αρκετές φορές, όταν λέμε πράγματα που δεν ισχύουν, γινόμαστε αντιληπτοί από τον άλλον ακόμα και χωρίς να διασταυρώσει τις πληροφορίες που δίνουμε και φαινόμαστε ανασφαλείς στην καλύτερη των περιπτώσεων ή ψεύτες στη χειρότερη. Να σημειωθεί ότι κανένα από τα δύο δεν είναι θελκτικά για τον άλλον.

Μιλάμε για προηγούμενες σχέσεις μας

Αρκετές φορές ίσως να μην το εκλαμβάνουμε ως σοβαρό λάθος, επειδή από την πλευρά μας έχουμε ξεπεράσει τον/την πρώηνκαι πλέον θεωρούμε φυσιολογικό να μιλάμε για το παρελθόν μας.

Λάθη κατά το φλερτ

Όμως στην πραγματικότητα τις περισσότερες φορές ο άνθρωπος με τον οποίο φλερτάρουμε δεν θέλει να ακούσει για κάτι τέτοιο, αρκετές φορές μάλιστα μπορεί και να ενοχληθεί.

Επιπλέον, αν αυτά που λέμε έχουν να κάνουν με εμάς και στοχεύουν να μας εξυψώσουν στα μάτια του άλλου, φαίνεται σαν να κάνουμε φιγούρα, το οποίο επίσης μειώνει την έλξη κατακόρυφα.


Διαβάστε Επίσης : Γιατί οι γυναίκες απορρίπτουν τους άνδρες στο «παιχνίδι» του φλερτ


Σκεφτόμαστε πολύ

Είτε αυτό έχει να κάνει με το τι θα πούμε είτε με το τι θα κάνουμε, η υπερβολική σκέψη σκοτώνει κάθε φλερτ. Όσο και αν σχεδιάσουμε κάτι από το προηγούμενο βράδυ ή αν προσπαθήσουμε να το προβλέψουμε, πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε.

Επίσης, όταν προσπαθούμε να κερδίσουμε κάποιον είναι πιο ελκυστικό να είμαστε αυθόρμητοι, ώστε να δει τον πραγματικό μας εαυτό. Όσο περισσότερο σκεφτόμαστε να πούμε κάποια ιδανική ατάκα ή φράση τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μην πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα,αφού ιδανική ατάκα δεν υπάρχει. Πρέπει απλώς να είμαστε ο εαυτός μας.

Συντάκτης: Αθανάσιος Χριστόπουλος, Πλαστικός Χειρουργός

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr