Λαμπερή και υγιής επιδερμίδα τον χειμώνα!

Συντάκτης: Αγγελική Κυριακού

Η θερμοκρασία τις τελευταίες μέρες έπεσε, αισθητά, και η ατμόσφαιρα έγινε πιο ξηρή, με αποτέλεσμα το δέρμα μας να χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση από ό,τι συνήθως για να μπορέσει να παραμείνει λαμπερό και υγιές.

Παρακάτω, παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για την περιποίηση της επιδερμίδας του σώματός μας, κατά τους χειμερινούς μήνες.

Απολέπιση εντός και εκτός μπάνιου

Η συχνή απολέπιση στο σώμα μας, δε μας χαρίζει μόνο μαλακό, απαλό και λαμπερό δέρμα μονομιάς, αλλά απομακρύνει και τα νεκρά κύτταρα, καθώς και τα έλαια που επικάθονται στην επιδερμίδα μας, προετοιμάζοντας καλύτερα το δέρμα μας να δεχθεί τα προϊόντα που θα εφαρμόσουμε στη συνέχεια.

Ο καλύτερος τρόπος να «ξυπνήσουμε» το δέρμα μας, αλλά και το μυαλό μας είναι η απολέπιση σε στεγνό δέρμα με μια βούρτσα σώματος από φυσική τρίχα. Το λεμφικό μασάζ που πραγματοποιείται κατ’ αυτή τη διαδικασία μας χαρίζει ενέργεια και η κατάλληλη ώρα για να το κάνουμε είναι όταν ξυπνάμε.

Επίσης, υπάρχει και ο κλασικός τρόπος απολέπισης με scrub σώματος που χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια του μπάνιου και, ταυτόχρονα, ενυδατώνει το δέρμα μας, αφού, συνήθως,  περιέχει ενυδατικά συστατικά, όπως shea butter ή κάποιο ενυδατικό έλαιο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απολέπιση για ένα δέρμα που λάμπει


Ενυδατικά σαπούνια σώματος

Τα περισσότερα σαπούνια και αφρόλουτρα για το σώμα μας περιέχουν σκληρά συστατικά τα οποία καταστρέφουν το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας μας, με αποτέλεσμα να την αφυδατώνουν. Τώρα που ο καιρός είναι πιο ξηρός, καλό είναι να επιλέγουμε σαπούνια σώματος με βάση ενυδατικά έλαια και συστατικά, όπως το βούτυρο καριτέ για να ενυδατώνεται η επιδερμίδα του σώματός μας από το μπάνιο, κιόλας.

Ενυδατικές κρέμες και λοσιόν

Το αμέσως επόμενο βήμα, μετά το μπάνιο, για μία λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα, θα πρέπει να είναι η εφαρμογή μιας κρέμας σώματος ή ενός ενυδατικού λαδιού. Ένα από τα ιδανικότερα συστατικά για την ενυδάτωση του δέρματος είναι το λάδι καρύδας, το οποίο μπορούμε να βρούμε σε πολλές κρέμες σώματος, αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και μόνο του, απευθείας στο σώμα μας. 

Extra tip: τα λάδια σώματος «κλειδώνουν» καλύτερα την υγρασία στο δέρμα μας, αν τα χρησιμοποιήσουμε σε νωπό δέρμα και όχι στεγνό.

Ενυδάτωση χεριών

Η περιποίηση των χεριών μας κατά τους χειμερινούς μήνες είναι εξίσου σημαντική με την περιποίηση του προσώπου και του σώματός μας. Ακόμα, τον τελευταίο χρόνο, κατά τον οποίο το πλύσιμο των χεριών μας είναι παραπάνω από συχνό, τα χέρια μας αφυδατώνονται πολύ πιο γρήγορα. Επίσης, η χρήση αντισηπτικών λοσιόν και τζελ, ξηραίνει και ερεθίζει την λεπτή επιδερμίδα των χεριών μας κι, έτσι, χρειάζεται εντατική περιποίηση. Το μυστικό για απαλά και ενυδατωμένα χέρια είναι να έχουμε πάντοτε μαζί μας μία κρέμα χεριών ή ένα ενυδατικό λάδι, που θα εφαρμόζουμε μετά από κάθε πλύσιμο των χεριών μας ή εφαρμογή αντισηπτικού τζελ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περιποίηση χεριών: Έτσι θα έχουμε νεανικά και απαλά άκρα


Ενυδάτωση πελμάτων

Μπορεί το καλοκαίρι τα πέλματά μας να χρειάζονται συχνή περιποίηση, καθώς είναι, συνεχώς, εκτεθειμένα σε εξωτερικούς παράγοντες, ωστόσο δεν πρέπει να αμελούμε την περιποίησή τους και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η καθημερινή περιποίησή τους, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορεί να είναι απλώς η εφαρμογή μιας πλούσιας ενυδατικής κρέμας ή βαζελίνης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η οποία θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική, αν φορέσουμε και ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες που ενισχύουν την δράση της ενυδάτωσης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κωδικός χειμώνας – φροντίδα δέρματος

Συντάκτης: Αγγελική Κυριακού,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.