Λαμπερά ασημικά εύκολα και γρήγορα

Συντάκτης: Flowmagazine

Τα ασημικά είναι όμορφα τόσο ως διακοσμητικά, όσο και σε ένα γιορτινό τραπέζι. Όμως χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα έτσι ώστε να μην είναι σκουριασμένα. Ας δούμε μερικούς εύκολους τρόπους ώστε να κάνουμε τα ασημικά μας να λάμψουν!

Σε περίπτωση που δεν έχουμε το ειδικό γυαλιστικό προϊόν για να καθαρίσουμε τα ασημικά μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πράγματα που έχουμε ήδη στο σπίτι.

  1. Ζεστό νερό, μαγειρική σόδα και αλάτι

Στρώνουμε την επιφάνεια μιας λεκάνης με αλουμινόχαρτο. Φτιάχνουμε ένα διάλυμα με δυο κούπες ζεστό νερό, μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και μια κουταλιά αλάτι. Βυθίζουμε τα ασημικά στη λεκάνη κι αφήνουμε το διάλυμα να δράσει.

  1. Ανθρακούχο αναψυκτικό

Βάζουμε τα ασημικά σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με ένα διάφανο ανθρακούχο αναψυκτικό (π.χ. σόδα) και τα αφήνουμε για λίγη ώρα. Τα ξεπλένουμε με λίγο νερό και τα σκουπίζουμε.

  1. Οδοντόκρεμα

Απλώνουμε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα πανί και τρίβουμε τα σκουριασμένα σημεία. Αν κάποιο σημείο είναι ιδιαίτερα δύσκολο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια παλιά οδοντόβουρτσα.

  1. Ξίδι και αλάτι

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι δύο κούπες ξίδι, αλλά χωρίς να βράσει. Στη συνέχεια βάζουμε το ξύδι σε μια λεκάνη, προσθέτουμε μια κουταλιά χοντρό αλάτι και βυθίζουμε τα ασημικά για περίπου 5 λεπτά. Τέλος, ξεβγάζουμε με νερό και σκουπίζουμε απαλά. 

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…