Αρνάκι με Κάστανα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Μεταμορφώνουμε το παραδοσιακό ελληνικό αρνάκι σε μια απλή γαλλική συνταγή που σερβίρεται σε καλά εστιατόρια του εξωτερικού. Με κάστανα, μέλι και μπράντι αυτή η συνταγή ταξιδεύει τις αισθήσεις του ουρανίσκου μας…

Υλικά

1 1/2 κιλό αρνάκι (μπούτι)

1 κιλό κάστανα

1 κρεμμύδι

1/2 ποτηράκι μπράντι

2 κουταλιές μέλι

5 κουταλιές βούτυρο ή 1 κούπα περίπου λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα κάστανα και τα καθαρίζουμε.
  • Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο ή το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας. Προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα, το μπράντι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
  • Σερβίρετέ τοζεστό.

Καλή όρεξη!

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…