Αρνάκι Φρικασέ

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Μια κλασική συνταγή που δεν πρέπει να λείπει από τον προσωπικό σας Τσελεμεντέ και το καθιερωμένο μηνιαίο μενού σας. Συνδυάζει τη φρεσκάδα των μαρουλιών με την ιδιαίτερη γεύση του αρνιού

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κιλό αρνί
1 φλυτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι φύλλα σέλινου
1/2 ματσάκι άνιθο
αλάτι και πιπέρι
3 αυγά
1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβετε το κρέας σε μερίδες
  • Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
  • Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
  • Ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε
  • Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό, το σέλινο, τα μαρούλια και τον άνιθο
  • Αλατοπιπερώνετε
  • Αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου
  • Μόλις είναι έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο
  • Χωρίζετε τους κρόκους απο τ ασπράδια
  • Στύβετε το λεμόνι
  • Χτυπάτε τους κρόκους
  • Χτυπάτε τ΄ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
  • Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα
  • Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού
  • Προσθέτετε λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό
  • Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα
  • Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…