La vie est belle… για τον ελληνικό τουρισμό

Συντάκτης: Ιωάννης Καραγκούνης

Ανάσα πνοής φαίνεται να φέρνει ο κλάδος του τουρισμού, καθώς το 2023 προμηνύεται ένα καλό έτος με μεγάλα οικονομικά κέρδη. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί εργαζόμενοι στρέφονται προς τα εκεί, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2022, παρουσιάζεται άνοδος του γενικού δείκτη οικονομικού κλίματος (157 μονάδες), σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του ίδιου έτους ( 137 μονάδες).

Αυτό με την σειρά του, μας οδηγεί σε μια σταθερή ομαλοποίηση στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά. Σε αντίθεση με τα παραπάνω στοιχεία, σχεδόν το 55% των Ελλήνων CEO’s , με στοιχεία από σχετική έρευνα, επισημαίνουν τον κίνδυνο νέων κόκκινων δανείων λόγω της παρούσας αύξησης των επιτοκίων, εξαιτίας του πληθωρισμού .

Τελικά, κατά πόσο μπορεί κάποιος να έχει επαγγελματικές προοπτικές στην Ελλάδα; Αν και το τελευταίο διάστημα αξιοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό η τηλεργασία από πολλούς φορείς και οργανισμούς εξυπηρετώντας και προσελκύοντας στον εργασιακό κλάδο χιλιάδες νέους εργαζόμενους , δεν είναι λίγοι οι ανήσυχοι νεοέλληνες που νιώθουν αβέβαιοι μπροστά στο οικονομικό περιβάλλον. Μάλιστα  πολλοί είναι εκείνοι που οδηγούνται στην βαριά βιομηχανία της χώρας μας: τον τουρισμό.


Διαβάστε Επίσης: «Τουρισμός με… διαφορά»: Online ημερίδα από το Skywalker


Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τον τουρισμό

Ναι, ο τουρισμός φαίνεται ότι καλά κρατεί, μιας και οι επιχειρήσεις του κλάδου δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξες, καθώς τα τουριστικά έσοδα της χώρας μας φέτος εκτιμάται ότι ανέρχονται σε επίπεδα του 2022.

La vie est belle…για τον ελληνικό τουρισμό

Ακόμη, με τις εκτιμήσεις του ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο συνδέσμου ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων) να περιμένουν ανάπτυξη 3,2% για το 2024, καθώς και 50% υψηλότερο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ για το 2023 , μπορούμε να ελπίζουμε σε νέες θέσεις εργασίας τουλάχιστον στον κλάδο του τουρισμού. Απόδειξη στην παραπάνω αισιόδοξη πρόβλεψη, αποτελεί μια σημαντική επένδυση από πλευράς νεοεισερχόμενου fund με προέλευση από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένα project που αποπνέει αισιοδοξία

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά κερδοφόρο project , το οποίο θα αναδείξει για άλλη μια φορά τις Ελληνικές ομορφιές. Πιο συγκεκριμένα , αναφερόμαστε σε επένδυση στην Αργολίδα , που έλαβε πρόσφατα το πράσινο φως, για την μετατροπή μιας παλαιότερης ξενοδοχειακής μονάδας σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα .

La vie est belle…για τον ελληνικό τουρισμό

Την επένδυση έχει αναλάβει σχετική εταιρεία,  Utherton LTD,που συνδέεται με γνωστό όμιλο που δραστηριοποιείται επί 50 χρόνια στον κλάδο των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών .


Διαβάστε Επίσης: Θρύλοι, μύθοι και εναλλακτικός τουρισμός στον ποταμό Λάδωνα


Στόχος των επενδυτών , είναι το νέο αυτό επενδυτικό project να ξεπεράσει τα 60.000.000 ευρώ , αρκετά πιο υψηλά σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη των 40 εκατομμυρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά πάντα  με βάση την ζήτηση που έχουν στην ελληνική αγορά παρόμοια ακίνητα, το κοινό -στόχος θα αφορά αγοραστές με υψηλότερα εισοδηματικά κριτήρια.

Παράλληλα, οι υποψήφιες προς αγορά κατοικίες , θα πληρούν σημαντικά περιβαλλοντικά και ενεργειακά κριτήρια κάνοντας με αυτόν τον τρόπο πιο δελεαστική την παραπάνω προσφορά αγοράς.

Συντάκτης: Ιωάννης Καραγκούνης,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.