Κύπρος: Το νησί, με την ομορφιά της Αφροδίτης

Συντάκτης: Γιώργος Μουτσοντέμι

Η Κύπρος – όπως η θεά Αφροδίτη, που την επέλεξε για γενέτειρά της – μοιάζει με μια άκρως γοητευτική γυναίκα, με πολλά όμορφα πρόσωπα. Έχει ελληνική ταυτότητα, είναι διάσπαρτη με αρχαιότητες που μαρτυρούν τη μακραίωνη ιστορία της, εδώ και 11.000 χρόνια, αποτελώντας γνήσιο κομμάτι του Ελληνισμού, όπου γράφτηκε ιστορία μέχρι προσφάτως.

Το Πισσούρι είναι η επιλογή για όσους θέλουν να ξαπλώσουν σε μια ιδιωτική παραλία, να μείνουν σε μια σουίτα, χωρίς να ενοχλούνται από κανέναν. Είναι ιδανικό για οικογένειες και ζευγάρια, και η Αγία Νάπα και η Λεμεσός για όσους απολαμβάνουν μια βραδιά πίνοντας και χορεύοντας.

Παραλ​ίες

Πλαισιωμένη με τα καθαρότερα νερά της Ευρώπης – βάσει της ετήσιας αξιολόγησης της Ε.Ε.- στα 650 χιλιόμετρα των ακτών της, η Κύπρος προσφέρει παρθένες αλλά και κοσμικές ακρογιαλιές, χρυσές και λευκές αμμουδιές, κολπίσκους με νερά σε θερμοκρασία που απολαμβάνει κανείς άνετα από τον Απρίλη έως αργά το Νοέμβρη.

Τρεις μάλιστα από τις παραλίες της Κύπρου, είναι στις 25 καλύτερες της Ευρώπης για το 2016. Πρώτη από αυτές είναι η Fig Tree Bay, στον Πρωταρά, υπέροχη, χρυσή αμμουδερή παραλία με καταγάλανα καθαρά νερά και οργανωμένη! Δεύτερη, είναι η Makronissos Beach, στην Αγία Νάπα και τέλος η παραλία Konnos Bay κοντά στο Κάβο Γκρέκο. Οι τρεις αυτές παραλίες βρίσκονται στην επαρχία της Αμμοχώστου.

Βέβαια, όπως είπαμε, το νησί θρύβει από παραλίες και έτσι μπορείτε να επιλέξετε μία εκ των Nissi Beach, στην Αγία Νάπα, Aphrodite’s rock beach και Coral Bay Beach στην Πάφο και Governor’s και Curium beach στην Λεμεσό.

Αξιοθέ​ατα

Η ιστορία της Κύπρου είναι μακραίωνη και πολυτάραχη και έτσι η πολιτιστική κληρονομιά του νησιού είναι τεράστια! Πρώτη επιλογή για τους λάτρεις των αρχαίων είναι το Αρχαιολογικό Πάρκο της Κάτω Πάφου, που είναι μια τεράστια έκταση με τα ερείπια από τις θεμελιώσεις των ιδιωτικών και δημοσίων κτηρίων της αρχαίας πόλης, η οποία την εποχή των Ρωμαίων ήταν πρωτεύουσα της Κύπρου. Η αλήθεια είναι πως τα ερείπια δεν παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον, αλλά ευτυχώς υπάρχουν τα υπέροχα ψηφιδωτά από τα δάπεδα των επαύλεων των αρχόντων. Και εάν, δεν γνωρίζετε την αρχαία ελληνική μυθολογία για να αντιληφθείτε τις παραστάσεις των ψηφιδωτών θα θαυμάσετε την τεχνική των αρχαίων τεχνητών, που τα ανεπανάληπτα έργα τους μένουν ανέπαφα ανά τους αιώνες.

Στο νησί θα βρείτε επίσης πολλές εκκλησίες και μονές. Ξεχωρίζουν οι εκκλησίες του Προφήτη Ηλία στον Πρωταρά και του Αγίου Λάζαρου στην Λάρνακα και οι μονές του Αγίου Νέφυτου και της Αγίας Νάπας.

Αξίζει, ακόμη, να επισκεφθείτε τον Οίκο του Διόνυσου και τους Βασιλικούς Τάφους στην Πάφο, καθώς και στην Λεμεσό τόσο το ομώνυμο κάστρο, όσο και το κάστρο του Κολοσσιού, που θα σας ταξιδέψει στην εποχή των Σταυροφοριών!

H Κύπρος γενικά είναι μία χώρα, ένα νησί, που μπορείτε να απολαύσετε σε όλα τα μήκη και πλάτη της και για να την γνωρίσετε πρέπει να την επισκεφθείτε!

Ελπίζουμε να σας πείσαμε να δοκιμάσετε τις επόμενες διακοπές σας στο νησί της Αφροδίτης που έχει πολλά να προσφέρει σε προνομιακές τιμές και ξεχωριστό κόσμο, που παρά τα κοινά μας, έχουμε πολλές γοητευτικές διαφορές!

Συντάκτης: Γιώργος Μουτσοντέμι,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.