Ξεθωριάζουν τα βαμμένα σου μαλλιά; Διάβασε αυτό!

Συντάκτης: Flowmagazine

Αν είσαι μία από τις γυναίκες που βάφουν τα μαλλιά τους, για τον οποιοδήποτε λόγο, θα ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσεις λαμπερό το χρώμα. Γνωρίζεις, όμως, ποιοι «σαμποτάρουν» τη λάμψη και βοηθούν το ξεθώριασμα της βαφής μαλλιών;

Διάβασε παρακάτω τους παράγοντες που κάνουν το χρώμα να υποχωρεί και τι πρέπει να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις:

  1. Νερό
    Παρ’όλο που τα σαμπουάν και τα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών παίζουν ρόλο στο ξεθώριασμα των βαμμένων μαλλιών, ο βασικός ένοχος είναι το νερό, το οποίο απομακρύνει τα χρωματικά μόρια.

Τι να κάνεις: Μην λούζεσαι τόσο συχνά! Από τη στιγμή που το νερό αποτελεί τη νούμερο ένα αιτία για το ξεθώριασμα των βαμμένων μαλλιών, προσπάθησε να μην λούζεσαι κάθε μέρα. Αν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά, τα σαμπουάν που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα είναι ιδανικά. Όταν λούζεσαι, χρησιμοποίησε σαμπουάν μόνο στις ρίζες, χωρίς να τρίβεις τις άκρες και προσπάθησε να είσαι γρήγορη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήπως καταστρέφεις τα μαλλιά σου χωρίς να το καταλαβαίνεις;


  1. Ακτίνες UV
    Μπορούν να διαβρώσουν το χρώμα. Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν πιο σκούρες βαφές (μαύρο, καστανό, κόκκινο), είναι αυτές που αντιλαμβάνονται πιο γρήγορα το πρόβλημα.

Τι να κάνεις: Μείωσε την έκθεση στον ήλιο. Φόρεσε ένα καπέλο αν έχεις σκοπό να μείνεις για αρκετή ώρα στον ήλιο και χρησιμοποίησε αντιηλιακά προϊόντα μαλλιών. Προτίμησε αυτά που δεν θέλουν ξέβγαλμα.

  1. Καταστροφή
    Όταν καταστρέφεις τα μαλλιά σου, δεν αφαιρείς το χρώμα τους αλλά γίνονται λιγότερο λαμπερά, με αποτέλεσμα να φαίνονται μονότονα.

Τι να κάνεις: Χρησιμοποίησε conditioner. Ανεξάρτητα από το χρώμα τους, τα υγιή μαλλιά δείχνουν πάντα υπέροχα. Το conditioner μειώνει την απορρόφηση νερού και τα σπασίματα της τρίχας. Αν έχεις λεπτή τρίχα, χρησιμοποίησε το μόνο στις άκρες.

Πηγή: womenonly.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…