Ξεπερνώντας την …τεμπελιά για γυμναστική!

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Ξεπερνώντας την τεμπελιά για γυμναστική!Συχνά, δεν βρίσκουμε διάθεση ή κίνητρο να κάνουμε οτιδήποτε, που μπορεί ακόμα και να μας ωφελεί. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η γυμναστική. Ας δούμε τρόπους, που θα σας παρακινήσουν να σηκωθείτε από τη θέση σας και να γυμναστείτε.

  • Γυμνάστική για 10 λεπτά. Καταρρίψτε τη δικαιολογία πως η γυμναστική είναι χρονοβόρα. Βρείτε ή ζητήστε συμβουλές για ένα πρόγραμμα ταχύρρυθμης γυμναστικής, που θα γυμνάζει όλο σας το σώμα. Αυτό δεν πρόκειται να έχει άμεσα αποτελέσματα, όμως θα ενεργοποιήσει τον οργανισμό σας.
  • Κάντε κάτι μικρό άμεσα. Αν βαριέστε να ντυθείτε και να πάτε μέχρι το γυμναστήριο ή σε κάποιο άλσος για τρέξιμο, τότε καλύτερα να μείνετε σπίτι και να κάνετε απλές ασκήσεις. Πουσάπς, καθίσματα, κοιλιακοί είναι τα πιο απλά στην εκτέλεση και δεν είναι καθόλου χρονοβόρα.
  • Μουσική. Δεν είναι τυχαίο πως μεγάλοι αθλητές πριν μπουν στο γήπεδο, φοράνε ακουστικά, ακούνε μουσική και αυτοσυγκεντρώνονται. Φτιάξτε μια playlist με τραγούδια, που θα σας εμπνεύσουν και θα σας παρακινήσουν να γυμναστείτε έντονα. Κάθε φορά που θα την ακούτε, υποσυνείδητα θα ξυπνάει μέσα σας τη διάθεση για γυμναστική.
  • Βάλτε στόχο. Τοποθετώντας κάποιον στόχο, όπως για παράδειγμα την έλλειψη συγκεκριμένων κιλών ή την τόνωση της μυϊκή σας μάζας, θα αποκτήσετε κίνητρο για να το επιτύχετε. Με επιμονή και όραμα για να τα καταφέρετε, θα σας δημιουργηθεί η όρεξη να γυμνάζεστε όσο το δυνατόν συχνότερα.
  • Μην πιέζετε τον εαυτό σας. Το σκεπτικό πως αν δεν γυμναστείτε, θα χαλάσει την εξωτερική σας εμφάνισης, θα σας κάνει κακό. Με τον τρόπο αυτό θα πιέσετε τον εαυτό σας και υποσυνείδητα θα βλέπετε τη γυμναστική ως υποχρέωση. Αντίθετα, προτιμήστε να αποφύγετε την αρνητικότητα και να σκέφτεστε πόσο καλό μπορεί να σας κάνει η γυμναστική.
  • Βάλτε ποικιλία στο πρόγραμμα. Κάνοντας την ίδια γυμναστική, καταντάει βαρετό. Αποφασίστε να αλλάξετε ξαφνικά πρόγραμμα στη γυμναστική σας. Προσθέστε νέες ασκήσεις ή καλύτερα νέους τρόπους για να γυμναστείτε. Η ποικιλία θα σας παρακινήσει να πραγματοποιήσετε τις νέες ασκήσεις και να γυμνάζεστε αρκετά πιο έντονα.
  • Παραδειγματιστείτε. Ζητήστε βοήθεια από τους φίλους σας. Κανονίστε να ακολουθήσετε τους φίλους σας που γυμνάζονται συχνά. Επίσης, μπορείτε να ξοδέψετε λίγα λεπτά παρατηρώντας άλλους να γυμνάζονται. Αυτό εκτός από παράδειγμα, μπορεί να σας γίνει στόχος για να τους ξεπεράσετε στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr