Ξενόγλωσσα βιβλία με θέμα την ηθική μόδα

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα

Η ηθική μόδα αποτελεί μια νέα τάση στον τρόπο που “καταναλώνουμε” τα προϊόντα της μόδας. Υπάρχουν τρία ενδιαφέροντα βιβλία πάνω στο θέμα.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει από τα περισσότερα άρθρα μου, η μόδα είναι από τις λατρείες μου. Πρόσφατα αποφάσισα να μάθω περισσότερα για την ηθική μόδα.

Οι αγορές ρούχων ηθικής μόδας είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να κάνετε κάτι καλό στον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα γιορτάζετε την αγάπη σας για τη μόδα. Αλλά καλό θα ήταν πρώτα να αποκτήσετε μια πιο ειδική γνώση πάνω στο θέμα.

Παρακάτω θα δείτε τρία ξενόγλωσσα βιβλία που ασχολούνται με τη βιομηχανία τη μόδας, την ηθική μόδα και το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε τις ηθικές πρακτικές της μόδας.

“The Conscious Closet”

Αυτό το βιβλίο της Elizabeth L. Cline είναι μια φανταστική εισαγωγή στον κόσμο της ηθικής μόδας. Από τα υλικά και την προμήθεια έως το τι να διατηρήσετε και τι να πουλήσετε, αυτό το βιβλίο καλύπτει απολύτως όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Εάν προσπαθείτε να βελτιώσετε τη ντουλάπα σας, το βιβλίο παρουσιάζει σαφή βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης και ταξινόμησης των ρούχων σας.

“Give A Sh*t: Do Good. Live Better. Save the Planet”

Μια άλλη μεγάλη εισαγωγή στον κόσμο της ηθικής μόδας είναι αυτό το βιβλίο της Ashlee Piper, που σας βοηθά να φέρετε τη βιωσιμότητα στη ζωή σας και στη ντουλάπα σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι και πολλά μικρά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να καλυτερέψετε και να κάνετε πιο ηθική τη ζωή σας όσον αφορά το κομμάτι της μόδας, και αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να δείτε τα βήματα αυτά.

“Clothing Poverty: The Hidden World of Fast Fashion and Second-Hand Clothes”

Τα περισσότερα βιβλία σχετικά με τη βιομηχανία της μόδας τείνουν να επικεντρώνονται μόνο στις πιο γνωστές και κακές πρακτικές στη βιομηχανία της γρήγορης μόδας.

Το βιβλίο του Andrew Brooks συγκρίνει τη γρήγορη μόδα και τις αγορές από δεύτερο χέρι στις μεγάλης κλίμακας επιπτώσεις τους στη βιομηχανία της μόδας και τον τρόπο με τον οποίο οι διαφορετικές πρακτικές μόδας επηρεάζουν εκείνους που συμμετέχουν στην παγκόσμια οικονομία.

Αυτό το βιβλίο δεν είναι τόσο εύκολο να το διαβάσετε, αλλά είναι τόσο ενημερωτικό, ώστε αξίζει τον χρόνο σας!

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.