Ξένες διασημότητες δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και στέλνουν το μήνυμα «Μένουμε σπίτι»

Συντάκτης: Ελένη Παπαστεργίου

Καθώς η πανδημία του Covid-19 εξελίσσεται με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά ανά τον κόσμο, το μήνυμα της παραμονής στο σπίτι, ώστε να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, μεταδίδεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα με όλο και μεγαλύτερη έμφαση. Στο ίδιο πνεύμα είναι και οι αναρτήσεις στο Instagram ανθρώπων του θεάματος, που εκφράζουν, παράλληλα, την ευγνωμοσύνη τους σε γιατρούς και νοσηλευτές και προωθούν δράσεις αλληλεγγύης.

Το παγκόσμιο μήνυμα ασφάλειας «Μένουμε Σπίτι» έχει γίνει το βασικό σύνθημα στην μεταξύ μας επικοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Covid-19 αποτελεί έναν αόρατο, ισχυρό εχθρό, που τον αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί με μηνύματα αλληλοϋποστήριξης, ειδικά μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Παρακολουθούμε καθημερινά ανθρώπους, γεγονότα, ιδέες και τάσεις. Ειδικά το Instagram αποτελεί σημαντικό πόλο επικοινωνιακής έλξης, μέσω του οποίου εκφραζόμαστε, ανταλλάσσουμε απόψεις άμεσα, διασκεδάζουμε, μοιραζόμαστε. Μας φέρνει όλους πιο κοντά σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες απομόνωσης. Ο καθένας μας επιθυμεί να μεταδώσει τα δικά του μηνύματα, τις ανησυχίες, τους φόβους και τις ανάγκες του, και να αισθανθεί οικεία και άνετα σε μία δημόσια επικοινωνιακή σχέση.

Το τελευταίο διάστημα του εγκλεισμού παρακολουθούμε και διάσημες παγκόσμιες προσωπικότητες να μας μεταδίδουν τα δικά τους μηνύματα για το πώς περνάνε και τι νιώθουν για την κατάσταση που βιώνουμε. Μας κάνουν να αισθανόμαστε, κατά μία έννοια, ότι είμαστε ίσοι και όλοι μαζί πολεμάμε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, από τους προσωπικούς χώρους των σπιτιών μας, είτε μόνοι μας είτε με τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Ας δούμε μερικές αναρτήσεις στο Instagram από πρόσωπα του παγκόσμιου χώρου του θεάματος, που μοιράζονται μαζί μας κοινωνικά μηνύματα ανθρωπιάς λόγω της καραντίνας.

Anna Wintour

Στην επίσημη σελίδα της, η editor-in-chief της αμερικανικής Vogue Anna Wintour μοιράζεται μαζί μας τα συναισθήματα συγκίνησης και ευγνωμοσύνης, καθώς και την  αναγκαιότητα της ασφάλειας για την προστασία της υγείας μας. Συγκεκριμένα, δίπλα στη συγκεκριμένη φωτογραφία αναφέρει τα εξής:

«Για ποια πράγματα είμαι ευγνώμων τώρα. Όταν αλλάζει η ζωή, παρατηρείς τα πράγματα με νέους τρόπους. Είμαι βέβαιη ότι όλοι γνωρίζουμε, για παράδειγμα, κάθε ίντσα των σπιτιών μας τις τελευταίες εβδομάδες. Και ελπίζω ότι έχετε ανακαλύψει πώς είναι να φοράτε μάσκα προσώπου όταν βγαίνετε έξω. Όπως μαθαίνουμε από αξιωματούχους υγείας, αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα που μπορούμε να πάρουμε για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση αυτού του ιού. Εάν δεν έχετε μάσκα, αρκεί και η κάλυψη με ένα απλό ύφασμα. Παρακαλώ ακολουθήστε αυτή τη νέα κατευθυντήρια γραμμή· δεν θα μπορούσε να είναι πιο σημαντικό.

Μάσκες προσώπου, κοινωνική αποστασιοποίηση, εβδομάδες στο σπίτι· τα πάντα για τη ζωή μοιάζουν τώρα διαφορετικά. Σκέφτομαι τις απλές απολαύσεις που κάποτε θεωρούσαμε δεδομένες, όπως το να πηγαίνουμε στο θέατρο, να γευματίζουμε με φίλους, να πηγαίνουμε στο γραφείο, και μου φαίνονται σαν αδύνατες πολυτέλειες. Είναι αλήθεια ότι αυτή είναι μια περίοδος ανησυχίας και θλίψης, και ότι αυτά τα συναισθήματα θα χειροτερέψουν, αλλά πιστεύω, επίσης, ότι είναι μια εποχή ευγνωμοσύνης. Νιώθω τόσο ευγνώμων για τους ανθρώπους με τους οποίους έχω έρθει σε επαφή τις τελευταίες ημέρες, φίλους και γνωστούς που γνωρίζω χρόνια, αλλά με τους οποίους δεν είχα κρατήσει επαφή όσο θα έπρεπε. Καθώς έχουμε επανασυνδεθεί μέσω email και τηλεφώνου και Zoom, έχω εκπλαγεί, ξανά και ξανά, από το πόσο ανοιχτοί και χωρίς άμυνες είναι όλοι, πόσο ευγνώμονες είμαστε που μιλάμε. Η απομόνωση είναι μια υπενθύμιση ότι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον.

Είμαι ευγνώμων και για μερικά άλλα πράγματα: Για τη γενναιοδωρία πάνω από όλα. Έχω συγκινηθεί τόσο πολύ από πράξεις φιλανθρωπίας, ειδικά στην κοινότητα της μόδας, και, φυσικά, από τους πολλούς δωρητές, μεγάλους και μικρούς, που έχουν υποστηρίξει το ‘Κοινό νήμα’, το CFDA/Vogue Fashion Fund που δημιουργήσαμε για να βοηθήσουμε τους αμερικανούς σχεδιαστές σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Αν δεν έχετε παρακολουθήσει ακόμα τις μαρτυρίες που στέλνουν αυτοί οι σχεδιαστές στη Vogue, σας προτρέπω να το κάνετε. Το να ακούς αυτά τα απίστευτα ταλέντα να μιλάνε χωρίς προσποίηση για το τι περνάνε είναι μια βαθιά συναισθηματική εμπειρία. Σου υπενθυμίζει ότι η κοινότητα της μόδας μας είναι ακριβώς αυτό, μια κοινότητα ανθρώπων που χρειάζονται τη βοήθειά μας όσο ποτέ άλλοτε». (Πηγή:Vogue.com part1)

#annawintour #stayhome

Leonardo  DiCaprio

Ο γνωστός ηθοποιός και επικεφαλής του Αμερικανικού Ταμείου Τροφίμων μοιράζεται μαζί μας τις δράσεις των μελών αυτής της οργάνωσης κατά το τελευταίο διάστημα της πανδημίας του Covid-19. Μας καλεί να συνεισφέρουμε και εμείς στο έργο αυτό. Συγκεκριμένα, δίπλα στη σειρά φωτογραφιών γράφει:

«Η δεύτερη οργάνωση που το Αμερικανικό Ταμείο Τροφίμων υποστηρίζει άμεσα είναι η Παγκόσμια Κεντρική Κουζίνα (@WCKitchen). Η WCK, που ιδρύθηκε από τον @ ChefJoséAndrés, έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή της παροχής γευμάτων στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη λόγω των ανθρωπογενών και φυσικών καταστροφών σε όλον τον κόσμο. Η WCK ξεκίνησε τις προσπάθειές της για να αναπτύξει τους πρώτους της ανταποκριτές τροφής στους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων σε καραντίνα και έκτοτε έχει επεκτείνει τις προσπάθειές της για να παράσχει τροφή σε όσους έχουν ανάγκη μέσω κινητών διανομών, συνεργατών εστιατορίων και άλλων πολλών. Το 100% των δωρεών στο Αμερικανικό Ταμείο Τροφίμων θα πάνε στο @FeedingAmerica και στο @WCKitchen.

Για να μάθετε περισσότερα και να υποστηρίξετε τις προσπάθειες, επισκεφθείτε: GoFundMe.com/AmericasFoodFund».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ellen DeGeneres (@theellenshow) on

Ellen DeGeneres

Η αμερικανίδα ηθοποιός και παρουσιάστρια του  The Ellen DeGeneres Show μοιράζεται και αυτή μαζί μας την ελπίδα και ευχαριστεί δημόσια ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τον αγώνα τους, με ένα βίντεο αφιερωμένο αποκλειστικά σε αυτούς. Παράλληλα, μεταφέρει δημόσια το μήνυμα να μείνουμε σπίτι. Συγκεκριμένα, δίπλα στην ανάρτησή της  γράφει:

«Ευχαριστούμε @sarajane__, @ russellg_ και όλους τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή στο #MGHblake12ICU. Μάθετε πώς μπορείτε να τους βοηθήσετε πατώντας τον σύνδεσμο στο βιογραφικό μου. #stayhome».

David Beckham

Με πιο χιουμοριστική προσέγγιση, μοιράζεται μαζί μας το παγκόσμιο μήνυμα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό ο γνωστός άγγλος πρώην ποδοσφαιριστής. Συγκεκριμένα, γράφει δίπλα στη φωτογραφία:

«Μένουμε στο σπίτι για εκείνους που αγαπάμε ?. Σε ευχαριστώ @kevinbacon για την υποψηφιότητά μου. Μένω στο σπίτι για τη Βικτώρια και τα παιδιά μας, συμπεριλαμβανομένου του Cruzie, ο οποίος κατάφερε να μπει σε αυτήν τη φωτογραφία ? Ας σταματήσουμε μαζί την εξάπλωση του κορωνοϊού, ♥ ️ Μοιραστείτε τη δική σας φωτογραφία #IStayHomeFor με μία ταμπέλα σαν τη δική μου και ζητήστε από έξι φίλους σας να κάνουν το ίδιο. Προτείνω τους @BrooklynBeckham @DavidGardner @Gneville2 @RosemaryFerguson_ @GordonGram και @J_Corden».

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eros Ramazzotti (@ramazzotti_eros) on

Eros Ramazzotti

Με ένα συγκινητικό βίντεο, ο ιταλός τραγουδιστής και συνθέτης εξέφρασε προς όλους εμάς το μήνυμα της δύναμης που μας ενώνει. Συγκεκριμένα, δίπλα στο βίντεο της ανάρτησής του γράφει σε ιταλικά, αγγλικά και ισπανικά:

«Μόνο η συμμόρφωση με τους κανόνες μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τον ιό. ?♥️

#ErosRamazzotti #IoRestoACasa #InsiemeCeLaFaremo #iloveitaly??».

Συντάκτης: Ελένη Παπαστεργίου,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σπουδάστρια του τμήματος ‘Δημοσιογραφίας-Συντακτών και Ρεπόρτερ’…