Κρέμα ματιών: Χρησιμότητα και σωστή εφαρμογή

Συντάκτης: Ελένη Ανδρικοπούλου

Η πλειονότητα των γυναικών έχει μια καθορισμένη ρουτίνα ομορφιάς και περιποίησης προσώπου, που συνήθως αποτελείται τουλάχιστον από τρία πράγματα: μια ενυδατική κρέμα, αντιηλιακό προσώπου και λοσιόν καθαρισμού. Πολλές όμως αγνοούν τη χρησιμότητα τόσο του serum, όσο και της κρέμας ματιών, ιδίως όταν μιλάμε για πιο νεαρές ηλικίες!

Γιατί είναι όμως απαραίτητη μία κρέμα ματιών, ποιά τα οφέλη της, τι πρέπει να περιέχει, σε ποιά ηλικία πρέπει να ξεκινήσουμε να τη χρησιμοποιούμε, και ποιός είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής της; Εδώ θα βρείτε τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα!!

  • Γιατί είναι απαραίτητη μία κρέμα ματιών;

Το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών, εν αντιθέσει με το υπόλοιπο πρόσωπο και σώμα, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο! Λόγω αυτής του της ιδιαιτερότητας, απαιτεί και διαφορετική περιποίηση και ειδικά προϊόντα για την πρόληψη και την καταπολέμηση των προβλημάτων που μπορεί να παρουσιάσει.

Εδώ λοιπόν έρχεται η κρέμα ματιών, που έχει παρασκευαστεί με γνώμονα αυτό ακριβώς το γεγονός.

  • Ποιά τα οφέλη της;

Οι περισσότερες κρέμες ματιών έχουν προληπτική δράση έναντι στην εμφάνιση ρυτίδων γύρω από την περιοχή των ματιών. Η περιοχή αυτή, λόγω του ότι το δέρμα είναι τόσο λεπτό και ευάλωτο, είναι επιρρεπής στην εμφάνιση ρυτίδων και στη γήρανση.

Παρόλα αυτά, η κρέμα ματιών δεν υπόσχεται την εξαφάνιση κάθε σημαδιού γήρανσης, είναι σε θέση όμως να επιβραδύνει την όλη διαδικασία, χάρη στα ωφέλιμα συστατικά που εμπεριέχει, κάνοντας την περιοχή των ματιών να μοιάζει υγιής και αναζωογονημένη.

  • Τι πρέπει να περιέχει;

Η κρέμα ματιών εμπεριέχει μεγαλύτερες ποσότητες ελαίων και ενυδατικών συστατικών από κάθε άλλο προϊόν περιποίησης προσώπου, κι αυτό καθότι η ευάλωτη αυτή περιοχή είναι πολύ πιο εύκολο να αφυδατωθεί.

Όσον αφορά την πρόληψη της εμφάνισης ρυτίδων, σε αυτό συμβάλλει η ρετινόλη που  εμπεριέχει η κρέμα ματιών. Η ρετινόλη είναι μία βιταμίνη που ανήκει στην οικογένεια βιταμίνης Α, και ουσιαστικά boostάρει την αναπαραγωγή των κυττάρων.

Εν γένει, βάσει των αναγκών της περιοχής των ματιών της κάθε γυναίκας, πρέπει να γίνει και σωστή επιλογή προϊόντων, με τα κατάλληλα συστατικά.

Κάποιες κρέμες εμπεριέχουν και αντιοξειδωτικά, τα οποία συνδράμουν στην επανόρθωση του δέρματος, ιδιαίτερα ύστερα από την έκθεση στον ήλιο, κι αυτό καθώς η περιοχή των ματιών συχνά παραλείπεται κατά την εφαρμογή του αντιηλιακού.

Είναι σημαντικό η κρέμα που θα επιλέξετε να εμπεριέχει νευροπεπτίδια και βιταμίνη C, τα οποία ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, καθώς και υαλουρονικό οξύ και ceramides, που προσφέρουν την απαραίτητη ενυδάτωση.

Τέλος, θα ήταν ωφέλιμο η κρέμα ματιών να προσφέρει προστασία από την έκθεση στον ήλιο.

  • Σε ποιά ηλικία πρέπει να ξεκινήσουμε να τη χρησιμοποιούμε;

Όσον αφορά την περιποίηση προσώπου, όσο νωρίτερα ξεκινήσετε, τόσο το καλύτερο. Κατά κανόνα, οι περισσότερες γυναίκες ξεκινούν να χρησιμοποιούν κρέμα ματιών στα 30, οπόταν αρχίζουν να παρατηρούν και τα πρώτα σημάδια γήρανσης. 

Εντούτοις, μπορείτε να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε κρέμα ημέρας και στα 20, πριν δείτε τις πρώτες σας ρυτίδες. Τα καλύτερα αποτελέσματα άλλωστε επιτυγχάνονται μέσω της πρόληψης. 

Τέλος, εάν έχετε ξηρό δέρμα, μαύρους κύκλους, πρησμένα μάτια, θα πρέπει να εφαρμόζετε κρέμα ματιών ανεξαρτήτου ηλικίας.

  • Ποιός είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής της;
  • Χρησιμοποιήστε την 2 φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ
  • Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική τη νύχτα.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε το σωστό τρόπο εφαρμογής της:

Συντάκτης: Ελένη Ανδρικοπούλου,

Influence:

Αγαπώ τη μόδα, τρελαίνομαι για καθετί που σχετίζεται με τον χώρο αυτό, τους μεγάλους οίκους, μεταξύ άλλων Versace, Gucci, Fendi, και τις πρωτεύουσες της μόδας…