Κραγιόν, ο βασιλιάς του μακιγιάζ και των χρωμάτων

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Το πολυαγαπημένο κραγιόν, μικρής ή άπειρης διάρκειας στα χείλη μπορεί όσο κανένα άλλο προϊόν να φέρει την αρμονία ή και την ένταση στο μακιγιάζ μιας γυναίκας.

Το κραγιόν είναι απαραίτητο είδος καλλωπισμού σε μια γυναίκα και αποτελεί το πιο βασικό καλλυντικό που ολοκληρώνει το βάψιμό της. Υπάρχουν διάφορα είδη κραγιόν και οι γυναίκες συνήθως, προτιμούν αυτά που είναι ανεξίτηλα, διαρκούν και διατηρούνται καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Χειμώνας: η χρωματική παλέτα σκοτεινιάζει

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις σε κραγιόν. Τα χρώματα ποικίλλουν ανάλογα και με την εποχή. Οι γυναίκες προτιμούν τα έντονα και σκούρα χρώματα κατά την χειμερινή περίοδο. Αυτό σημαίνει, είτε ότι βάφονται με κόκκινο, μπορντό, καφέ, μωβ, φούξια κραγιόν, είτε ότι επιλέγουν κραγιόν σε τόνους της αντίστοιχης χρωματικής παλέτας.

Extreme αποχρώσεις η νέα μόδα

 Πολύ διαδεδομένα τα δύο τελευταία χρόνια, είναι και τα μαύρα, μπλε, πράσινα και κίτρινα κραγιόν. Τόνοι ασυνήθιστοι, πρωτοεμφανιζόμενοι, αλλά και άκρως επιβλητικοί, προκαλούν τις γυναίκες να τολμήσουν και να τους δοκιμάσουν. Βέβαια, αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι το κραγιόν πρέπει πάντοτε να συνδυάζεται αρμονικά και με το υπόλοιπο μακιγιάζ. 

Το καλοκαίρι πέφτουν οι τόνοι 

Το καλοκαίρι οι γυναίκες αντιθέτως, επιλέγουν τα πιο ανοιχτά, απαλά και ματ χρώματα. Κραγιόν σε τόνους nude (απόχρωση δέρματος), ροζ, λιλά, πορτοκαλί, σομόν «δίνουν και παίρνουν». Τα συγκεκριμένα κραγιόν, συστήνονται για ανεπιτήδευτες και απλές εμφανίσεις σε παραλίες, σε βραδινές εξόδους, σεεργασιακά meetings, σε πάρτυ και σε απογευματινούς καφέδες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι απαλές αποχρώσεις δεν είναι κατάλληλες και για μία πιο επίσημη εμφάνιση, όπως για παράδειγμα σε έναν γάμο ή σε μία βάφτιση.

Το κραγιόν μπορεί να είναι το πρωτεύον στοιχείο του καθημερινού σας μακιγιάζ. Είναι το νούμερο ένα κομμάτι για την ανανέωσή σας και εκείνο που σας κάνει ακαταμάχητες. Για λαμπερές εμφανίσεις και για εμφανίσεις που σίγουρα «θα αφήσουν εποχή», αξίζει να το τολμήσετε.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.