Κουζίνα: Οι αρχές του φενγκ σούι για καλή ατμόσφαιρα

Συντάκτης: Flowmagazine

Η κουζίνα είναι ένας χώρος στον οποίο περνάμε αρκετές ώρες κάθε μέρα, γι’ αυτό θέλουμε να έχει καλή ατμόσφαιρα. Το φενγκ σούι μας δίνει κάποιες ιδέες.

Η κουζίνα είναι από τους πιο ζωντανούς χώρους του σπιτιού. Είναι χώρος έμπνευσης και δημιουργίας, γι αυτό θα πρέπει να έχει καλή ενέργεια. Αλήθεια, τι μπορείτε να κάνετε σύμφωνα με το φενγκ σούι, για να βελτιώσετε την ατμόσφαιρα στην κουζίνα;

1. Αποσυμφορήστε τις επιφάνειες

Ο πάγκος είναι από τα πιο σημαντικά σημεία στην κουζίνα και ο στόχος είναι να αφαιρέσετε από εκεί οτιδήποτε δεν είναι απαραίτητο. Για αρχή, βγάλτε τα όλα από τον πάγκο σας και πλύντε τον καλά με ένα φυσικό καθαριστικό. Όταν τα πάντα είναι καθαρά και στεγνά, τοποθετήστε επάνω μόνο τα απαραίτητα σκεύη και συσκευές και φυλάξτε τα υπόλοιπα στα ντουλάπια. Στα συν ότι έτσι η κουζίνα θα φαίνεται και τακτοποιημένη.

2. Ξεσκαρτάρετε το περιεχόμενο των ντουλαπιών και του ψυγείου-Καθαρίστε τον φούρνο

Οργανώνοντας τα ντουλάπια και το ψυγείο, ώστε να περιέχουν μόνο ό,τι χρειάζεστε, μπορεί να σας βοηθήσει να πολλαπλασιάσετε τον αποθηκευτικό χώρο, να πετάξετε τρόφιμα που έχουν λήξει και να βρείτε έμπνευση για νέες συνταγές. Καθαρίστε ένα-ένα κάθε ράφι στα ντουλάπια και στο ψυγείο και ταξινομήστε το περιεχόμενό τους. Στη συνέχεια, καθαρίστε τον φούρνο. Στην πορεία μπορεί να ανακαλύψετε συσκευές που σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιείτε ή ένα ταψί που θα σας εμπνεύσει να ψήσετε κάτι.

3. Σειρά έχει το δάπεδο

Το δάπεδο της κουζίνας μπορεί να ωφεληθεί πάρα πολύ από ένα καλό τρίψιμο. Σκουπίστε το και σφουγγαρίστε το με το αγαπημένο σας καθαριστικό. Το κλειδί είναι να το καθαρίσετε όσο το δυνατόν πιο βαθιά.

Τα τρία πρώτα βήματα είναι σίγουρα πιο δύσκολα και κουραστικά, αλλά θα κάνουν την καθημερινή σας ρουτίνα πολύ πιο εύκολη μόλις τελειώσουν. Από αυτό το σημείο και μετά έχετε έναν καθαρό καμβά, για να προσθέσετε και άλλες πινελιές που ακολουθούν τους τρόπους του φενγκ σούι.

4. Προσθέστε στον χώρο εσπεριδοειδή

Βάζοντας μια φρουτιέρα με εσπεριδοειδή στον πάγκο σας, προσθέτετε ηλιακό φως και θετικές πινελιές στον χώρο σας. Παραδοσιακά, εννέα λεμόνια θεωρούνται μαγνήτες αφθονίας, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ποσότητα ή τύπο εσπεριδοειδών σας αρέσει.

5. Βάλτε γλαστράκια στον χώρο

Είτε πρόκειται για γλαστράκια με μυρωδικά είτε με βότανα, η καλλιέργεια κάτι βρώσιμου στην κουζίνα, είναι ένας άλλος τρόπος να προσελκύσετε αφθονία σύμφωνα με το φενγκ σούι. Ενώ όλα τα βότανα είναι καταπληκτικά και έχουν τις δικές τους ιδιότητες ευεξίας, ο βασιλικός θεωρείται μαγνήτης του χρήματος σε ορισμένες παραδόσεις. Επιπλέον, μεγαλώνει εύκολα στο περιβάλλον της κουζίνας και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

6. Προσθέστε έμπνευση

Εάν έχετε ήδη ένα σημείο στην κουζίνα όπου τοποθετείτε βιβλία και περιοδικά μαγειρικής, αυτό είναι καταπληκτικό! Αν όχι, θα πρέπει να φτιάξετε ένα ράφι για βιβλία μαγειρικής, καθώς αποτελούν πηγή έμπνευσης. Επιπλέον, διακοσμήστε την κουζίνα με φωτογραφίες, οικογενειακές ή καλλιτεχνικές, που προσθέτουν τόνους αγάπης στον χώρο. Όσο πιο θετική έμπνευση, τόσο το καλύτερο.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…