Κοτοσαλάτα με αντίδια

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Κοτοσαλάτα με αντίδιαΑν μαγειρέψατε ολόκληρο κοτόπουλο και σας περίσσεψε στήθος συνδυάστε το με άλλα υλικά και φτιάξτε μια γευστική σαλάτα. Σε διαφορετική περίπτωση αγοράστε από το σουπερμάρκετ μόνο στήθος κοτόπουλου και μαρινάρετε με το μυρωδικό καγιούν προτού το ψήσετε!

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλο

2 κ.γλ. μυρωδικό καγιούν

500 γρ. μικρές πατάτες

Λίγο λάδι

300 γρ. αντίδια

1 μέτριο μαρούλι

1 μέτρια κίτρινη και πράσινη πιπεριά

250 γρ. ντοματάκια

Εκτέλεση

  • Ανακατεύετε σε μπολ το κοτόπουλο με το μυρωδικό καγιούν.
  • Σκεπάζετε και βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίστε.
  • Αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε.
  • Αλείψτε το κοτόπουλο και τις πατάτες με λίγο λάδι, βάλτε τα πάνω στη ζεσταμένη πλάκα ψησίματος και ψήστε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν μέσα όσο θέλετε.
  • Κόβετε σε φέτες το κοτόπουλο.
  • Ανακατεύετε σε μια σαλατιέρα το κοτόπουλο, τις πατάτες, τα αντίδια, το μαρούλι, τις πιπεριές και τις ντομάτες.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…