Κοτόπουλο με κινόα

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Το αγαπημένο μας κοτόπουλο, αυτή τη φορά σε μορφή κιμά, συναντά τη βασίλισσα των υπερτροφών κινόα σε μια πολύ εύκολη συνταγή…

Υλικά

2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

1 φλιτζάνι κινόα

2 κουταλάκια του γλυκού λάδι

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 κιλό κιμά κοτόπουλου

1 1/2 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα

1 κόκκινη πιπεριά

Χυμό από ένα μικρό λεμόνι

Αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ζωμό κοτόπουλου και την κινόα να πάρουν μια βράση σε μια κατσαρόλα.
  • Μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή, καλύπτουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει τρυφερή η κινόα και να έχουν απορροφηθεί τα υγρά, 15 έως 20 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένη σε καυτό λάδι μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές, 5-7 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει εντελώς, 7 έως 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την μαγειρεμένη κινόα, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το χυμό λεμονιού και αλάτι (όσο επιθυμούμε) στο μίγμα του κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά ώστε να συγχωνευτούν οι γεύσεις.

* Μπορείτε πάντα να προσθέσετε κύμινο, τσίλι ή ότι άλλο μπαχαρικό αγαπάτε για να δώσετε στο φαγητό μια πιο έντονη γεύση.

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.