Κοτόπουλο με κινόα
Το αγαπημένο μας κοτόπουλο, αυτή τη φορά σε μορφή κιμά, συναντά τη βασίλισσα των υπερτροφών κινόα σε μια πολύ εύκολη συνταγή…
Υλικά
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι κινόα
2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό κιμά κοτόπουλου
1 1/2 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κόκκινη πιπεριά
Χυμό από ένα μικρό λεμόνι
Αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ζωμό κοτόπουλου και την κινόα να πάρουν μια βράση σε μια κατσαρόλα.
- Μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή, καλύπτουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει τρυφερή η κινόα και να έχουν απορροφηθεί τα υγρά, 15 έως 20 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένη σε καυτό λάδι μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές, 5-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει εντελώς, 7 έως 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε την μαγειρεμένη κινόα, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το χυμό λεμονιού και αλάτι (όσο επιθυμούμε) στο μίγμα του κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά ώστε να συγχωνευτούν οι γεύσεις.
* Μπορείτε πάντα να προσθέσετε κύμινο, τσίλι ή ότι άλλο μπαχαρικό αγαπάτε για να δώσετε στο φαγητό μια πιο έντονη γεύση.