Κοτόπιτα: Μια συνταγή που δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς!

Συντάκτης: Μαρία Γριζά

Αν θες να φτιάξεις πίτα για πρώτη φορά τότε σου έχουμε μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή. Σε μια πιο απλή μετάφραση θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε και την πίτα της τεμπέλας καθώς η διαδικασία είναι πραγματικά πανεύκολη.

Αν λοιπόν έχει επιθυμήσει τις χωριάτικες πίτες και πήρες την απόφαση να την κάνεις μόνη σου τότε η κοτόπιτά μας θα σε εκπλήξει ευχάριστα! Η κοτόπιτα μπορεί να αποτελέσει ένα γευστικό δεκατιανό ή ένα χορταστικό απογευματινό πιάτο.

Προσοχή: Κανένας δεν κατάφερε να φάει μόνο ένα κομμάτι!

Υλικά:

40 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1ποτήρι κρασιού λευκό
κουκουνάρι
κάστανο
600-700 γρ. κοτόπουλο
150γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι
πιπέρι
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο

Κοτόπιτα: Μια συνταγή που δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς!

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψί ψήνουμε το κοτόπουλο μόνο με λίγο λάδι. Εννοείται πως σε περίπτωση που δεν επιθυμείς να το ψήσεις, μπορείς να το βράσεις στην κατσαρόλα με λίγο λάδι και αλάτι. Μόλις το κοτόπουλο ψηθεί, το αφήνουνε να κρυώσει και το ξεψαχνίζουμε.

Στη συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κάστανο, το κουκουνάρι και τα αφήνουμε λίγο να πάρουν χρώμα. 

Μόλις φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, προσθέτουμε το κρασί. Ανακατεύουμε καλά ώστε το κρασί να πάει παντού και προσθέτουμε το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο ώστε να πάρει γεύση από τα υλικά μας. Συνεχίζουμε, ρίχνοντας το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 7-8 λεπτά. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά μας και να γίνουν μια πηχτή γέμιση. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 3 χωριάτικα φύλλα και ραντίζουμε με λάδι το κάθε φύλλο. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια.

Τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση τα υπόλοιπα φύλλα και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο εκτός από το τελευταίο φύλλο που το ραντίζουμε με νερό ώστε να γίνει τραγανό. Διπλώνουμε τα φύλλα στις άκρες και τα λαδώνουμε κι αυτά.
Χαράζουμε την κοτόπιτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε την κοτόπιτα να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή μας όρεξη!

Η Μαρία Γριζά είναι συνδημιουργός του dish_makers. Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram!

Συντάκτης: Μαρία Γριζά,

Influence:

Βέρα Αθηναία! Με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά. Από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού…