Κοτολέτες αρνιού με δαμάσκηνα

Συντάκτης: Βάλια Αλεξοπούλου

Εάν ακόμα ψάχνετε ιδέες για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς, μια εορταστική συνταγή που θα σας δικαιώσει είναι οι κοτολέτες αρνιού με δαμάσκηνα. Είναι ένα εκλεκτό πιάτο, με φίνα γεύση και όμορφο στην παρουσίαση.

Υλικά

12 κοτολέτες

4 κουταλιές βούτυρο

1 κιλό δαμάσκηνα χωρίς το κουκούτσι

χυμό από ένα λεμόνι

1 χούφτα αμύγδαλα

Αλάτι, πιπέρι

Γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο

Κανέλα, ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Μουσκέψτε τα δαμάσκηνα σε ζεστό νερό για να φουσκώσουν.
  • Ροδίστε τις κοτολέτες με 3 κουταλιές βούτυρο από όλες τις πλευρές.
  • Σβήστε τες με το χυμό λεμονιού.
  • Προσθέστε ένα φλυτζάνι του καφέ καυτό νερό και τα καρυκεύματα.
  • Ψήστε το κρέας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Βάλτε τις κοτολέτες σε ένα ταψί. Γαρνίρετε με τα δαμάσκηνα, περιχύστε τες με το λιωμένο βούτυρο και ψήστε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  • Ροδίστε τα αμύγδαλα με βούτυρο και γαρνίρετε τις κοτολέτες. Σερβίρετε με σπυρωτό ρύζι μπασμάτι.

Καλή Πρωτοχρονιά!

Συντάκτης: Βάλια Αλεξοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr