Κορωνησία, η ιδιαίτερη ομορφιά της Άρτας

Συντάκτης: Flowmagazine

Απόδραση σε ένα μέρος με έντονη φυσική ομορφιά, που αξίζει να ανακαλύψεις.

Η είσοδος του κόλπου είναι στο στενό πέρασμα μεταξύ του Ακτίου και της Πρέβεζας. Ο κόλπος πήρε το όνομά του από την αρχαία Αμβρακία, πόλη κτισμένη στον ποταμό Άραχθο, στη θέση της σημερινής Άρτας. Ο δρόμος προς το όμορφο ψαροχώρι σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει, γιατί στην ουσία είναι απλώς μια λεπτή γραμμή ανάμεσα σε δύο θάλασσες Λογαρού και Τσουκαλιό με τοπία τριγύρω ειδυλλιακά και «εξωτικά».

Οι ομορφιές της Κορωνησίας είναι πολλές που σίγουρα εντυπωσιάζουν τον κάθε φυσιολάτρη επισκέπτη, αλλά και πολλούς φωτογράφους, όποια εποχή κι αν διαλέξεις να την επισκεφτείς. Τα τοπία της αποτελούνται από εντυπωσιακούς κολπίσκους, ατέλειωτους καλαμιώνες, βάλτους, έλη, πολύχρωμες ψαρόβαρκες που συνθέτουν ένα όμορφο – γραφικό σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι.

Και θάλασσα … και λίμνη

Ένας τόπος τόσο σημαντικός και σπουδαίος μιας και συνθέτει το τέλειο σκηνικό που κάνει τη λιμνοθάλασσα του Αμβρακικού έναν από τους σημαντικότερους υδροβιοτόπους της Ελλάδας που φημίζεται για το σημαντικό οικοσύστημα που φιλοξενεί στα νερά του. Στο μικρό και ήσυχο λιμανάκι της Κορωνησίας, μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου ή να καθίσεις σε κάποιο από τα παραδοσιακά café που βρίσκονται ακριβώς δίπλα. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σίγουρα θα συναντήσεις αρκετούς τουρίστες που κάνουν το μπάνιο τους στη μεγαλύτερη παραλία του νησιού που είναι ακριβώς μπροστά από τα μαγαζάκια.

Στη λιμνοθάλασσα Τσουκαλιό φωλιάζουν περίπου 35 ζευγάρια του σπάνιου και απειλούμενου αργυροπελεκάνου. Τα ζεστά, ρηχά και πλούσια σε φερτές ύλες νερά είναι το ιδανικό μέρος για αναπαραγωγή πάρα πολλών ειδών της θαλάσσιας πανίδας. Γλώσσες, λαβράκια, τσιπούρες, χέλια, γαρίδες, σουπιές είναι μερικά μόνο από τα είδη ψαριών που χάρισαν στον Αμβρακικό τον τίτλο της πιο πλούσιας λιμνοθάλασσας της χώρας.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…