Κορίτσια κάτω από τον ήλιο στους 37 βαθμούς δίνουν τις εξετάσεις εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο στο Αφγανιστάν

Συντάκτης: Flowmagazine

Σε περίοδο πανδημίας κρατούν αποστάσεις, καθισμένες στο γυμνό έδαφος, επικεντρωμένες στις ερωτήσεις. Έχουν ένα κοινό όνειρο: να συνεχίσουν να μελετάνε, να εκπαιδεύονται προχωρώντας μπροστά, να αλλάξουν (ίσως) την κατάσταση.

Δεν φοβούνται τίποτα, ούτε καν τους κινδύνους των επιθέσεων, των οποίων τα θύματα είναι 40 % γυναίκες και παιδιά.

Κάποιες από αυτές θηλάζουν το μωρό τους, ενώ γράφουν τις απαντήσεις με το στυλό τους. Ξέρουν ότι το μόνο σημαντικό όπλο για να ξεπεραστεί η αντίληψη για τις γυναίκες και ο θρησκευτικός φανατισμός είναι η εκπαίδευση.

Πολλές έφτασαν από μακριά, ξεκινώντας στις 5 πμ για να είναι στην ώρα τους στην επαρχία Daikundi. Ο αριθμός των γυναικών που συμμετέχουν είναι περίπου 500, σε μια τόσο φτωχή επαρχία. Μια μητέρα που συνοδεύει την κόρη της εκφράζει περήφανα όλη την ελπίδα της να εισαχθεί το κορίτσι, αφού έχει ήδη έρθει σε σύγκρουση με την οικογένεια του συζύγου της που δεν δέχτηκε την επιλογή σπουδών της.

Οι αριθμός των επιτυχόντων αποφασίζεται από την κυβέρνηση, με βάση τα ποσοστά που έχουν διαμορφωθεί για κάθε επαρχία, έτσι η αξία και οι προσωπικές δεξιότητες έρχονται πολλές φορές σε δεύτερη θέση.

Συχνά εμείς οι άνθρωποι δεν γνωρίζουμε την αξία πολλών πραγμάτων που έχουμε και μας φαίνονται αυτονόητα: η εκπαίδευση, για παράδειγμα, αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε, η γη, η φύση γύρω μας, το φως, το σκοτάδι, ο ήλιος, το φεγγάρι, τα διάφορα χρώματα, οι άνθρωποι που στέκονται δίπλα μας με ειλικρίνεια και απλότητα, που μας στηρίζουν και μας εμπιστεύονται.

Συχνά αναζητάμε νέα και διαφορετικά πράγματα, μερικές φορές άχρηστα και σε αντάλλαγμα χάνουμε πιο πολύτιμα αγαθά, ακόμα και ανθρώπους που μέχρι να βγουν από τον ορίζοντά μας, δεν συνειδητοποιούμε τη σημασία τους.

Αυτά τα κορίτσια στο Αφγανιστάν μέσω της μελέτης και των σπουδών τους βρίσκουν επίσης την ταυτότητά τους, ένα όνομα, για εκείνα που για αιώνες είναι αδελφή… ή κόρη… σχεδόν το όνομά τους δεν υπάρχει. Για αυτές το να σπουδάσουν δεν είναι απλά να ξέρουν να διαβάσουν και να γράψουν ή να έχουν δουλειά στο μέλλον, αλλά πολλά περισσότερα.

Αυτή η πολύ συγκινητική εικόνα μας μιλάει για τη δύναμή τους, το θάρρος, την πίστη τους στο μέλλον και μπορεί επίσης να διδάξει και πολλούς από εμάς.”

ΠΗΓΗ: fractalart.gr | Επιμ:Δ.Ντζαδήμα

Πηγή: Shiri Ality – Εφημερίδα Νότιο Τιρόλο

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…