Κορίτσι έχει καρκίνο του τύπου «Μία στο εκατομμύριο». Τον νικάει και δεν σταματάει εκεί…

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Μια ημέρα η ζωή της Chrissy Turner και της οικογένειάς της άλλαξαν δραματικά. Η Chrissy, ένα οκτάχρονο κορίτσι, από το Centerville της Γιούτα, ανακάλυψε έναν όγκο στο στήθος και δεν πέρασε πολύς καιρός μέχρι οι γιατροί να κάνουν την τρομακτική αποκάλυψη. Η Chrissy είχε καρκίνο στο στήθος. Δυο χρόνια μετά, η μαθήτρια της πέμπτης δημοτικού, γίνεται μια μεγάλη έμπνευση για όλους μας.

Η Chrissy διαγνώστηκε με μια εντελώς σπάνια μορφή καρκίνου του στηθους, ένα κρυφό καρκίνωμα του στήθους. Είναι μια τόσο σπάνια μορφή καρκίνου που πραγματικά εμφανίζεται «μία στο εκατομμύριο».

Ο δρόμος της ανάρρωσης ήταν τρομερά δύσκολος και για την Chrissy, αλλά και την οικογένειά της,  αλλά το γενναίο μικρό κορίτσι δεν σταμάτησε να παλεύει και τώρα εμπνέει και άλλους να κάνουν το ίδιο και να ζουν τη ζωή τους πλήρως.

Σύμφωνα με τη μαμά της Annette Turner, που επιβιώσε επίσης από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, η Chrissy αποτελεί τώρα «μια αθόρυβη έμπνευση» για αμέτρητους άλλους ανθρώπους.

Η διάγνωση έγινε για πρώτη φορά όταν η Chrissy ήταν μόλις οκτώ χρονών και όπως θυμάται ο πατέρας της ήταν απολύτως εξοντωτική εμπειρία. «Πώς να πεις στο παιδί σου ότι έχει καρκίνο;».

Η Chrissy υπέστη μαστεκτομή και ολόκληρο το στήθος της αφαιρέθηκε. Τώρα πρέπει να περνάει τσεκαπ κάθε τρεις μήνες και σκοπεύει να κάνει διορθωτική επέμβαση στήθους όταν γίνει 15-16 χρονών.

«Πριν από ένα μήνα περίπου είχαμε την πρώτη μας συνάντηση με έναν πλαστικό χειρουργό για να μάθει ποιες είναι οι επιλογές της» λέει η μαμά της. Μόλις που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται η αριστερή της πλευρά, επομένως έχουμε χρόνο μπροστά μας. Απλώς θέλουμε να είναι προετοιμασμένη γι’ αυτό»

Δύο χρόνια μετά τη διάγνωση, το κοριτσάκι της πέμπτης δημοτικού, προσπαθεί να αφυπνίσει τον κόσμο και μαζεύει χρήματα για έρευνα κατά του καρκίνου του μαστού. Κατά τη διάρκεια του μηνός Οκτωβρίου, που είναι ο μήνας αφιερωμένος στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, η Chrissy μίλησε για την κατάστασή της σε διάφορες εκδηλώσεις που οργάνωσαν τοπικές κοινότητες.

Το βασικό μήνυμα που θέλει να περάσει η Chrissy είναι ότι αξίζει να ζεις τη ζωή, ό,τι κι αν γίνει.

«Αυτή η εμπειρία με έμαθε να προχωρώ μπροστά και να μην εγκαταλείπω ποτέ. Από τον καρκίνο μου έμαθα πόσο σημαντική είναι η οικογένεια και ότι πρέπει να απολαμβάνουμε κάθε δευτερόλεπτο της ζωής. Λατρεύω να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου και τους φίλους μου και να απολαμβάνω».

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…