Κορεάτικα στέκια στην Αθήνα

Συντάκτης: Μελίτα Βασιλειάδου

Έχοντας κατακλύσει τις τηλεοράσεις, το youtube και το spotify μας, το κορεάτικο κύμα aka Hallyu, φτάνει και στα πιάτα μας. 

Πώς θα ήταν δυνατόν, να έχουμε δει τους πρωταγωνιστές της αγαπημένης μας σειρά να τρώνε Tteokbokki χεράκι – χεράκι, αλλά εμείς να μην έχουμε ιδέα τη γεύση έχει. 

Δεν χρειάζεται καν να αναφέρω το ποσό διαδεδομένο είναι το εθνικό τους ποτό, που κυριολεκτικά σε κάθε κορεάτικη σειρά, θα υπάρχουν σκηνές φίλων που θα γεμίζουν ο ένας το ποτήρι του άλλου soju. Με αυτόν τον τρόπο οι τηλεθεατές αποκτούν όχι μόνο μια εικόνα για την κοινωνική κουλτούρα αυτού του λαού, αλλά και για τη γαστρονομική τους κουλτούρα. Ναι, διαφέρει πολύ από την κινεζική ή την Ιαπωνική για όσους συγχέουν τους Ασιατικούς πολιτισμούς. 

Seoul House

Ζησιμοπούλου 40, Παλαιό Φάληρο 

Ένα γωνιακό μαγαζί που μπορεί να πραγματοποιήσει το όνειρό σας να δοκιμάσετε κορεάτικο barbecue. Μοναδικό στο είδος του καθώς διαθέτει ψησταριές στο τραπέζι σας, όπου μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας το κρέας σας. Είναι ολόκληρη περιπέτεια, ειδικότερα αν είναι μεγάλη η παρέα και προσπαθεί ο ένας να αρπάξει από τον άλλο την τσιμπίδα για να αποδείξει τις μαγειρικές του δεξιότητες. 

Ένας από τους λόγους που θα το αγαπήσετε είναι η απόλυτη ησυχία που κυριαρχεί στο χώρο. Το μόνο που θα ακούγεται είναι τα γέλια από τους θαμώνες και το τσιτσίρισμα του φαγητού. Φυσικά διατίθενται κορεάτικα

ορεκτικά, ποτά αλλά το πιο διάσημο εξ αυτών είναι το kimchi και το soju. Το πρώτο είναι ένα είδος από τουρσί που ανάλογα την εποχή μπορεί να έχει διαφορετικά λαχανικά, το πιο διαδεδομένο όμως είναι το kimchi με λάχανο. Προετοιμαστειτε όμως! Είναι αρκετά πικάντικο οπότε συνοδεύει ιδανικά το γεύμα σας.

Ikura sushi –  Korean food

Φιλελλήνων 7, Αθήνα 

Έχοντας αλλάξει ιδιοκτήτη, αποφάσισε να αποκτήσει πλέον και μια κορεάτικη πινελιά. Αν και διαθέτει ο κατάλογος του sushi για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν την παλιά του ταυτότητα, μας δίνει ευκαιρία να δοκιμάσουμε αυθεντική κορεάτικη κουζίνα. Bulgogi, japchae, kimchi jigae, jjamppong αλλά και

το αγαπημένο και διάσημο Tteokbokki! Μπορείτε πάντα να συνοδεύσετε τα πιάτα σας με τις σαλάτες που διατίθενται σε μία ιδιαίτερη πολιτισμική ανάμειξη ή να παραγγείλετε kimchi έχοντας έτσι την πλήρη εμπειρία ενός κορεατικού γεύματος. Αυτό που αξίζει όμως να αναφερθεί είναι ότι υπάρχει και άλλο ένα ποτό να σβήσετε τη δίψα σας και να ευθυμήσετε και αυτό δεν είναι άλλο από το κρασί ρυζιού aka Makgeolli.

Δεν είναι λίγες οι φορές που μας έφτασαν τα πόδια μας εκεί, μόνο και μόνο για να αγοράσουμε δύο μπουκάλια για το σπίτι προκειμένου να συνοδεύουμε το βραδινό μας μεζεδάκι.

Dosirak

Βουλής 33, Αθήνα 

Μην σας ξεγελά η εικόνα με τα τραπέζια

που θα έχετε με την πρώτη ματιά. Διαθέτει χαμηλά τραπέζια στον πάνω όροφο όπου μπορείτε να κάτσετε στο πάτωμα, υιοθετώντας για λίγο μια νέα ταυτότητα. Επίσης, το όνομά του είναι αρκετά ιδιαίτερο επειδή dosirak ονομάζεται το δοχείο φαγητού, το οποίο συμπεριλαμβάνει συνήθως ρύζι και ορεκτικά προκειμένου να συνοδεύσει αυτόν που θα χάσει το γεύμα στο σπίτι. 

Στον κατάλογο θα βρούμε κορεάτικα και ιαπωνικά πιάτα γιατί αρκετοί είναι οι λάτρες του ιαπωνικού φαγητού που δεν τολμούν να χάσουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Japchae, bulgogi, bibimpap, yukgaejang είναι από τα λίγα πιάτα που προσφέρονται. Προσωπικά, αυτό που έχει κατακτήσει την καρδιά μου είναι το Bibimpap το οποίο σημαίνει ανακατεμένο ρύζι. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει λαχανικά,

κρέας, ρύζι και συνοδεύεται με καυτερή κορεάτικη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς. Είναι ένα χορταστικό πιάτο το οποίο συνοδεύεται με ορεκτικά της επιλογής σας και όπως μπορείτε να μαντέψετε, soju. 

Θα ήθελα να αναφέρω για τους vegan που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν ένα από τους παραπάνω χώρους ότι σε πιάτα όπως το japchae, το bibimpap και το tteokbokki μπορεί να μην προστεθούν μέσα ζωικά υλικά και να απολαύσετε το γεύμα, ισάξια με τους υπόλοιπους επισκέπτες.

Συντάκτης: Μελίτα Βασιλειάδου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.