Κόμικς για όλους και για όλες τις ηλικίες

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Πριν τα κινούμενα σχέδια και πριν ακόμα τις παιδικές σειρές μια σημαντική διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους ήταν και παραμένουν τα κόμικς. Δείτε τα κορυφαία κόμικς όλων των εποχών.

Η τηλεόραση και το κινούμενο σχέδιο έχουν μπει στις ζωές μας για τα καλά. Ο κινηματογράφος πλέον αναγνωρίζει το κινούμενο σχέδιο σαν μια τέχνη και μάλιστα αρκετά βραβεία Όσκαρ έχουν δοθεί σε ταινίες κινουμένων σχεδίων. Πριν όμως από την εφεύρεση και την ταχεία εξάπλωσή τους τα κόμικ αποτελούσαν μια όμορφη μορφή διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους και δημιούργησαν ξεχωριστούς κόσμους. Ας δούμε μερικά από αυτά

Κόμικς για όλους και για όλες τις ηλικίες

Λούκυ Λουκ

Ο  τυχερός Λουκ είναι μια μεγάλη σειρά από κόμικς (περίπου 100)  με κεντρικό θέμα την άγρια Δύση. Ο Λούκυ Λουκ ο μοναχικός καουμπόι με σύντροφο του το άλογο του Ντόλυ και τον περιπλανώμενο σκύλο φύλακα τον Ραν ταν Πλαν γυρνάνε από πόλη σε πόλη με μοναδικό σκοπό να επιβάλλουν τον νόμο και να πιάσουν όλους τους παράνομους  που διαταράσσουν την ηρεμία κάθε πόλης. Μια κωμική αναπαράσταση μερικών από των μεγαλύτερων και πιο αναγνωρίσιμων προσωπικοτήτων της άγριας αμερικάνικης δύσης όπως ο Φιλ Ντέφερ, Ο δικαστής Ρόυ Μπιν και η γνωστή Καλάμυτι Τζέην (ναι και όμως ήτανε πραγματικά πρόσωπα) και φυσικά οι αδελφοί Ντάλτον. Ένα κόμικ που άφησε εποχή από τον Μορίς.

Κόμικς για όλους και για όλες τις ηλικίες

Αστερίξ

Μια σειρά κόμικς η οποία μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη με πραγματικούς ανθρώπους. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ είναι δύο Γαλάτες οι οποίοι μένουν σε ένα μικρό χωρίο στην Αρμορίκη της Γαλλίας, την εποχή της Ρωμαϊκής ακμής. Η Γαλλία έχει υποταχθεί λοιπόν ολόκληρη στους Ρωμαίους. Όλη; Και όμως όχι. Αυτό το μικρό χωριό συνεχίζει να αντιστέκεται χάρη σε ένα φίλτρο που δίνει στους πολεμιστές υπεράνθρωπη δύναμη για να αντιμετωπίσουν τους εισβολείς. Οι Ρωμαίοι εισβολείς όμως βρίσκουν πολλούς τρόπους να μπλέκουν τους κατοίκους του σε πολλές περιπέτειες και ποιος καλύτερος να υπερασπιστεί την τιμή του χωριού από  τον Αστερίξ (τον πιο γενναίο και έξυπνο πολεμιστή) και τον πιστό του φίλο Οβελίξ τον πιο δυνατό πολεμιστή (που είχε πέσει και στην χύτρα με το μαγικό φίλτρο όταν ήτανε μικρός).

Υπογράφουν ο Ρενέ Γκοσινί (πατέρας του «μικρού Νικόλα») και ο Αλμπέρ Ουντερζό.

Κόμικς για όλους και για όλες τις ηλικίες

Τεντέν

Ο Χερτζ διηγείται τις περιπέτειες ενός δαιμόνιου Ντετέκτιβ-δημοσιογράφου του Τεντέν και των φίλων του καπετάνιου Χάντοκ και Τουρνεσόλ. Όλοι μαζί μπλέκουν σε θαυμάσιες περιπέτειες, εξιχνιάζουν μυστήρια και εξαρθρώνουν σπείρες βοηθώντας ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Συχνά μπλέκουν σε καταστάσεις περίεργες που τις προκαλούν οι ίδιοι οι χαρακτήρες (ο καπετάνιος είναι αλκοολικός και ο Τουρνεσόλ είναι κουφός) αλλά ο Τεντέν και η ευφυΐα του ξεχωρίζουν.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.