Κόλπα για να ομορφύνετε την κρεβατοκάμαρα από το 5 minutes craft

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Τα 5 minutes crafts είναι σύντομα και πολύ ευχάριστα βίντεο που προτείνουν τρόπους εξοικονόμησης χώρου, χρόνου και έξυπνης διακόσμησης του σπιτιού.

Παρακολουθώντας τα είναι αδύνατον να μην εκπλαγεί κανείς στη σκέψη ότι ποτέ δεν είχε φανταστεί τα συγκεκριμένα αντικείμενα για τη συγκεκριμένη χρήση. Ακόμη πιο εκπληκτικό είναι το μηδενικό κόστος που απαιτούν.

Ορίστε μερικές ιδέες για κατασκευές που θ’ αναβαθμίσουν το υπνοδωμάτιο:

 1. Σκαμπό σε σχήμα ροτόντας

Πάρτε χαρτόνια συσκευασίας αυγών, τόσα ώστε να σχηματίσετε μία γερή, κυκλική βάση.

Σκεπάστε τη με ένα ύφασμα ή μία λεπτή κουβέρτα καλύπτοντας τη χάρτινη κατασκευή πλήρως.

Στερεώστε δένοντάς το ύφασμα ή τη λεπτή κουβέρτα περιμετρικά με ένα ελαστικό κομμάτι υφάσματος και συρράπτοντας τις άκρες του.

Ένα ευφάνταστο σκαμπό!

 1. Προσωπικό κολάζ

Μ’ ένα κομμάτι κολλητικής ταινίας επικαλύψτε έναν μεταλλικό συνδετήρα. Βάλτε πάνω σε μία σιδερένια επιφάνεια -καλοριφέρ, κούφωμα αλουμινίου, ψυγείο- αγαπημένες σας φωτογραφίες και στην επάνω όψη τους ακουμπήστε ένα μαγνητάκι. Γεμίστε τις άδειες επιφάνειες με φωτογραφίες των αγαπημένων σας.

 1. Χρώμα στις κουρτίνες

Σ’ έναν κουβά βάλτε βαφή σε χρώμα της προτίμησής σας. Βάλτε το κάτω μέρος της κουρτίνας του υπνοδωματίου να ποτίσει στη βαφή για μισή ώρα. Έχετε δημιουργήσει ομοιόμορφες αποχρώσεις της αγαπημένης σας παλέτας!

 1. Απογειώστε την απλότητα

Πάρτε το απλό, ξύλινο σκαμπό και επιστρώστε τη λεία του επιφάνεια με κομμάτια από βαμβακερό ύφασμα ή ένα μαξιλαράκι.

Καλύψτε το μ’ ένα μαντήλι και δέστε το από την κάτω επιφάνεια με κόμπο.

Από την επάνω επιφάνεια, συρράψτε το σε πέντε σημεία. Ένα ακόμη ευφάνταστο σκαμπό.

 1. Όμορφες λαβές για τα συρτάρια

Σ’ ένα μπολ, βάλτε ποσότητα από εποξική ρητίνη και προσθέστε λίγες σταγόνες μπογιά από ένα αγαπημένο σας χρώμα. Ανακατέψτε το διάλυμα και περιχύστε το σε μία παγοθήκη με σχήματα της προτίμησής σας. Αφήστε το μείγμα να σταθεροποιηθεί και, αφού αυτό στεγνώσει, βάλτε στη λεία επιφάνεια του στερεωμένου μείγματος λίγη σιλικόνη. Κολλήστε τη σ’ ένα φελλό ή σε μικρά κομμάτια ξύλου. Έχετε δημιουργήσει πρωτότυπα πιαστράκια για τα συρτάρια της κρεβατοκάμαρας.

 1. Τακτοποιήστε το μεταλλικό ντουλαπάκι

Με τη βοήθεια μαγνήτη, στερεώστε ένα σακουλάκι συσκευασίας δώρων στην εσωτερική επιφάνεια της πόρτας. Κολλήστε όσα χρειάζεστε, ώστε να τακτοποιήσετε τα αντικείμενα της καθημερινής σας χρήσης.

 1. Κορνίζα με χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Με τη βοήθεια σιλικόνης, στερεώστε σ’ ένα κάδρο μικροσκοπικά φωτάκια, δημιουργώντας μία ευφάνταστη κορνίζα. Στα καλώδια από τα φωτάκια μπορείτε να στερεώσετε αγαπημένες σας φωτογραφίες και κάρτες.

 1. Τακτοποιημένες τσάντες στην ντουλάπα

Στη ράβδο της ντουλάπας κρεμάστε μικρά γαντζάκια σχηματίζοντας μία αλυσίδα στην οποία θα στερεώνετε τις τσάντες και τ’ αξεσουάρ σας.

 1. Αυτοσχέδια αποθηκευτική κατασκευή

Για την κατασκευή αυτή θα χρειαστείτε πολλά κουτιά από παπούτσια.

Απλώστε σιλικόνη στις πλαϊνές πλευρές των κουτιών και κολλήστε τα μεταξύ τους ώστε να γίνει μία μεγάλη κατασκευή. Πρόκειται για μία εύχρηστη και ανέξοδη κατασκευή αποθήκευσης, την οποία μπορείτε να έχετε κάτω από το κρεββάτι. Ως λαβή μπορείτε να στερεώσετε ένα παιδικό παιχνίδι.

 1. Επιπλέον έξυπνη αποθήκευση

Στο εσωτερικό της ντουλάπας, στερεώστε ένα γαντζάκι σε κάθε μία από τις πλευρές της. Στα γαντζάκια θα κρεμάσετε κάθε μία από τις λαβές μίας επαναχρησιμοποιούμενης, μεγάλης τσάντας αγορών. Έχετε δημιουργήσει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο για τα ρούχα.

 1. Αυτοσχέδιο κεφαλάρι

Για το οποίο θα χρειαστείτε πολλές κορνίζες (μπορείτε να μετρήσετε τις διαστάσεις τις επιφάνειας του τοίχου πάνω από το κρεβάτι σας).

Σε καθένα από τα κάδρα, στερεώστε ένα κομμάτι από λινό ύφασμα και πάνω από αυτό ένα κομμάτι βελούδινου υφάσματος του αγαπημένου σας χρώματος. Στερεώστε τα με συρραπτικό στην κορνίζα.

Στερεώστε τις επενδυμένες κορνίζες μεταξύ τους και έχετε δημιουργήσει ένα κεφαλάρι για το κρεβάτι σας!

Δείτε το παρακάτω βίντεο για όλες τις κατασκευές του άρθρου

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.