Κόκκινο λάχανο με κυδώνια

Συντάκτης: Μαρία Γριζά

Μαγειρεύουμε ένα ερωτικό πιάτο!

Σήμερα, μαγειρεύουμε ένα γκουρμέ πιάτο με κόκκινο λάχανο και κυδώνια.Αν ψάχνεις να βρεις τι θα μαγειρέψεις, σου έχουμε την πιο φανταστική και μη αναμενόμενη επιλογή. Τι λες, αρχίζουμε;

Υλικά

-1/2 κόκκινο λάχανο

-1ξερό κρεμμύδι 

-1 κυδώνι κομμένο σε μικρά κομμάτια 

-30ml ελαιόλαδο 

-100ml νερό 

Εκτέλεση

-Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάχανο με όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε, τρίβοντας το με τα δάχτυλα μας για να μαραθεί. 

-Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τολάχανο με τη μαρινάδα του, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε, απαλά. 

-Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να πιεί τα υγρά. Ρίχνουμε τα κυδώνια, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για αλλά 10λεπτά. 

Καλή μας όρεξη!

Η Μαρία Γριζά είναι συν δημιουργός του dish_makers! 

Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram.

Συντάκτης: Μαρία Γριζά,

Influence:

Βέρα Αθηναία! Με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά. Από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού…