Κλιματιστικό το χειμώνα: συμβουλές για τη σωστή χρήση του

Συντάκτης: Flowmagazine

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν για τη θέρμανση του σπιτιού τους το κλιματιστικό αντί για το καλοριφέρ. Δεν είναι μια κακή λύση, αντιθέτως, αν αξιοποιηθούν σωστά οι παρακάτω συμβουλές μπορεί η χρήση κλιματιστικού να αποδειχθεί αρκετά ζεστή και οικονομική.

Ρυθμίστε στην κατάλληλη θέση τα πτερύγια που δίνουν κατεύθυνση στον αέρα

Η κατεύθυνση που έχει ο αέρας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για να έχει την επιθυμητή απόδοση το κλιματιστικό. Αν τη ρυθμίσετε να κοιτάζει προς τα πάνω, ο χώρος θα ζεσταθεί καλύτερα και λίγο γρηγορότερα.

Να μην εμποδίζεται η διάχυση του αέρα από το κλιματιστικό

Από ένα ψηλό έπιπλο ή από ένα ράφι, ή από οτιδήποτε άλλο, αν κάτι εμποδίζει την ομαλή διάχυση του αέρα, θα πρέπει να μετακινηθεί.

Αν υπάρχουν και σε άλλα δωμάτια κλιματιστικά, κλείστε τις πόρτες

Σε αντίθεση με τα καλοριφέρ, τα κλιματιστικά δεν μπορούν να επιτύχουν μια σταθερή θερμοκρασία σε όλο το σπίτι. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να απομονώνουμε τον χώρο που βρίσκεται το κλιματιστικό και να κλείνουμε τις πόρτες π.χ. των υπνοδωματίων. Είναι καλύτερο να ζεσταίνουμε κάθε δωμάτιο χωριστά όταν επιλέγουμε το κλιματιστικό ως τρόπο θέρμανσης.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…