Κυτταρίτιδα: ο εχθρός που θυμόμαστε κάθε καλοκαίρι ήρθε από μακριά

Συντάκτης: Flowmagazine

Οι περισσότεροι νομίζουμε πως οι ατασθαλίες του χειμώνα συν η έλλειψη διατροφής εγκατέστησαν την κυτταρίτιδα στα επίμαχα σημεία. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική και το πρόβλημα έρχεται από μακριά, από τα χρόνια της παιδικής ηλικίας.

Ένα λυγερόκορμο σώμα μπορεί εξίσου να ταλαιπωρείται από την παρουσία της κυτταρίτιδας όσο και ένα με παραπανίσιο λίπος. Ο «φλοιός πορτοκαλιού» δεν είναι όμως τόσο απρόσμενος, όσο ίσως νομίζουμε και ζητάει από εμάς προκειμένου να εξαφανιστεί, να υιοθετήσουμε πιο υγιεινούς τρόπους ζωής.

Τώρα «πληρώνουμε» για τα γαριδάκια που τρώγαμε ως παιδιά!

Δυστυχώς ο «εχθρός» που ονομάζεται κυτταρίτιδα δεν ήρθε τόσο ξαφνικά όσο ίσως νομίζουμε κάθε φορά που έντρομες και έντρομοι (δεν κάνει διακρίσεις στο φύλο, παρότι δείχνει σαφή προτίμηση για τις γυναίκες) αντικρίζουμε την «επέλασή» του στο σώμα μας. Είχε γίνει η κατάλληλη υποδομή από την παιδική ηλικία, για την εγκατάστασή της κυτταρίτιδας. Τροφές χωρίς θρεπτική αξία (γαριδάκια, σοκολάτες, κονσέρβες κλπ) γίνονται πολλές φορές το κυρίως γεύμα στη διατροφή των παιδιών και προοιωνίζουν κυτταρίτιδα για το μέλλον.

Τρέχουμε μάταια στο παρά πέντε

Το κάπνισμα, οι αμέτρητοι καφέδες και η καθιστική ζωή έρχονται να μεγαλώσουν το πρόβλημα κι εμείς τρέχουμε κάθε άνοιξη ή καλοκαίρι που το θυμόμαστε να το αντιμετωπίσουμε. Η κυτταρίτιδα ωστόσο δεν είναι ένας αγώνας 2-3 μηνών προκειμένου να πάμε με ωραίο σώμα στην παραλία για μπάνιο, αλλά μια διαρκής προσπάθεια που θα μας γίνει τρόπος ζωής, αν θέλουμε να απαλλαγούμε ολοκληρωτικά.

Άσκηση-περπάτημα πρέπει να είναι μέσα στη ζωή μας

Ό,τι καλύτερο και πιο ανέξοδο. Αν δεν έχετε χρόνο για μισή ώρα γρήγορο περπάτημα την ημέρα, κάντε μικρά τρικ. Κατεβείτε δύο στάσεις πριν τον προορισμό σας ή ανεβείτε με τις σκάλες στον όροφό σας αν δεν έχετε πρόβλημα με τις αρθρώσεις ή την καρδιά σας.

Άλλο αδυνατίζω, άλλο πολεμώ την κυτταρίτιδα

Η διατροφή των ατόμων που αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την κυτταρίτιδα, δεν είναι απισχαντική, όταν δεν συνυπάρχει και η παχυσαρκία. Ο στόχων δεν είναι να προσπαθήσουμε να αδυνατίσουμε, αλλά να τρώμε υγιεινά και αυτό να μας γίνει τρόπος ζωής. Βασικός κανόνας είναι η μείωση των αλμυρών, των επιβαρημένων με λιπαρά φαγητών, των οινοπνευματωδών, των πολλών αμυλούχων και γλυκών, δηλαδή σε γενικές γραμμές, ό,τι προκαλεί κατακράτηση υγρών.

Θυμηθείτε πως ό,τι επιβαρύνει το πεπτικό και λεμφικό σύστημα του οργανισμού γίνεται το όπλο της κυτταρίτιδας μαζί με την καθιστική ζωή, δηλαδή το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα λιπαρά φαγητά, τα γλυκά, οι καφέδες. Όμως αντιμετωπίζεται σε μεγάλο βαθμό αν εμείς αποφασίσουμε να τον αντιμετωπίσουμε «στα ίσα», υιοθετώντας πιο υγιεινές συνήθειες.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…