Τα κινητά και τα tablet σύντομα θα κατακτήσουν το Internet

Συντάκτης: Παναγιώτης Γουρνάς, Blogger

Ένα είναι σίγουρο: οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές είναι ένας τομέας που αυξάνεται και ωριμάζει όλο και περισσότερο, μέρα με τη μέρα. Κάθε αναβάθμιση ωθεί την βιομηχανία πιο μπροστά, είτε αφορά καινοτομίες, είτε το design. Παράλληλα, επειδή όλο και περισσότεροι άνθρωποι τις αναζητούν, οι τιμές τους σταδιακά μειώνονται. Κατά το Zenith, όλα αυτά θα οδηγήσουν την χρήση του διαδικτύου (το λεγόμενο «traffic») από αυτές τις συσκευές στο 75% το 2017.

Για να έχεις μια σαφή εικόνα, αναλογίσου πως το 2012 (μόλις 5 χρόνια πριν δηλαδή), ο αντίστοιχος δείκτης ανερχόταν στο 40%. Το έξτρα 35% που θα προστεθεί είναι εντυπωσιακό νούμερο, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν πως είναι ένας δείκτης σταδιακά αυξανόμενος (68% το 2016 και 79% το 2018).

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προέλευση αυτού του traffic. Η ίδια αναφορά της Zenith την τοποθετεί στην Ισπανία, κατατάσσοντάς την πρώτη στη λίστα με τις χώρες υψηλής χρήσης φορητών συσκευών (85%). Η Ιρλανδία, απ’ την άλλη, είναι η χώρα στην οποία τα smartphones είναι πιο δημοφιλή, με το 92% του πληθυσμού να έχει ένα. Η Ισπανία ακολουθεί με 91%, ενώ η συνεχής ανάπτυξη της τεχνολογίας σίγουρα θα επιφέρει ανάλογα αποτελέσματα και σε άλλες χώρες.

Είναι αναμενόμενο πως αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν και τον χώρο της διαφήμισης. Προβλέπεται πως το 60% της παγκόσμιας διαφημιστικής «πίτας» το 2018 θα αφορά αποκλειστικά χρήση από φορητές συσκευές. Αυτό το ποσοστό αναλογεί σε λίγο περισσότερα από 120 εκ. ευρώ – περισσότερα, δηλαδή, από όσα ξοδεύονται στην έντυπη διαφήμιση, στις εφημερίδες και την τηλεόραση / κινηματογράφο, μαζί.

Ίσως τα νούμερα φαίνονται πολύ υψηλά, σκέψου όμως το εξής: πόσες συσκευές κυκλοφορούν στην αγορά (πολλές εκ των οποίων είναι και αρκετά οικονομικές) που σου προσφέρουν σχεδόν όλες τις δυνατότητες ενός υπολογιστή; Στη μεγάλη πλειοψηφία τους, τα smartphones και τα tablets έχουν καταφέρει να ενσωματώσουν σε πολύ μικρό μέγεθος σχεδόν όλες τις βασικές χρήσεις των φορητών υπολογιστών. Μένει να δούμε αν θα καταφέρουν να τους εξαλείψουν τελείως.

Στο προσωπικό μου blog θα βρείτε περισσότερες ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις!

Read EatSee @ pgournas.gr

Συντάκτης: Παναγιώτης Γουρνάς, Blogger

Influence:

Ο Παναγιώτης Γουρνάς είναι οικονομολόγος, με σπουδές σχετικά με τη διοίκηση επιχειρήσεων, τα πληροφοριακά συστήματα και τα διεθνή οικονομικά…