Κυνήγι Θησαυρού στην Αθήνα

Συντάκτης: Flowmagazine

Κυνήγι θησαυρού με στόχο την προβολή Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, οργανώνει -για δεύτερη συνεχή χρονιά- στις 5 Φεβρουαρίου 2012, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών με αφορμή και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού στις 21 Φεβρουαρίου.

Στην εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του ΕΟΤ, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και του Breathtaking Athens, μετέχουν τα μουσεία Αρχαίας Αγοράς, Κεραμεικού, Ισλαμικής τέχνης (Μουσείο Μπενάκη), Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής και η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.

Η διαδικασία του δρώμενου έχει ως εξής:

Στο μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλάκα), θα γίνεται η εγγραφή των συμμετεχόντων. Ακολούθως όλοι οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν κατάλογο με τα μουσεία καθώς και με το έκθεμα του κάθε μουσείου το οποίο θα πρέπει να ανακαλύψουν. Ξεναγοί θα βρίσκονται στις αίθουσες των εκθεμάτων του «κυνηγιού».

Δίπλα στον κατάλογο με τα εκθέματα του παιχνιδιού, θα υπάρχει σχετική ερώτηση , της οποίας η απάντηση θα δίδεται από τους ξεναγούς. Θα πρέπει δηλαδή οι συμμετέχοντες να πάνε στα μουσεία, να εντοπίσουν το έκθεμα και τον ξεναγό και να λάβουν την απάντηση. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, στο τελευταίο μουσείο, θα παραδίδουν τις απαντήσεις στον ξεναγό που θα βρίσκεται εκεί για αυτό το σκοπό. Όσοι ολοκληρώσουν την αποστολή, θα κερδίζουν δώρα-προσφορές των μουσείων και δωρεάν ξεναγήσεις .
Τηλέφωνο επικοινωνίας Κρίτων Πιπέρας 6944742251.
Ώρα έναρξης- εγγραφή συμμετεχόντων: 10.00-12.00

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…