Κίμωλος, 5+1 λόγοι που ξεχωρίζει

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού

Ένα μικρό κυκλαδίτικο νησί διαφορετικό από τα άλλα! Απέναντι από την κοσμοπολίτικη Μήλο, η Κίμωλος θα σας μαγέψει με τις πρασινογάλανες παραλίες της και το ξεχωριστό της ηλιοβασίλεμα.

 1. Οι παραλίες

Από τα πιο διάσημα Πράσσα μέχρι την μικρή παραλία του Καρά, όπου κι αν περάσετε τη μέρα σας στην Κίμωλο, οι παραλίες  της δε θα σας απογοητεύσουν. Παρά το μικρό μέγεθος του νησιού προσφέρει πολλαπλές επιλογές από οργανωμένες παραλίες μέχρι μικρά κολπάκια. Αν βρεθείτε στην Κίμωλο, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα Πρασσά και τον Καρά που αναφέρουμε και πιο πάνω, τη Μπονάτσα, τα Ελληνικά και την Αλυκή.

 2. Η λαδένια 

Η λαδένια της Κιμώλου θεωρείται μία από τις παλαιότερες μορφές πίτσας! Η αυθεντική συνταγή περιέχει ντομάτες και κρεμμύδια και, αν και απλή στα υλικά της, έχει ξεχωριστή γεύση που θα λατρέψετε. Είναι το πλέον παραδοσιακό πιάτο του νησιού και εξαντλείται γρήγορα από τους φούρνους, οπότε τρέξτε να την προλάβετε.

 3. Η αγάπη για το βιβλίο

Η Κίμωλος είναι ο παράδεισος για τους βιβλιόφιλους. Τόσο στη χώρα, όσο και σε μερικές παραλίες, θα βρείτε ράφια γεμάτα βιβλία που λειτουργούν ως δανειστικές βιβλιοθήκες για τους επισκέπτες.

 4. Το χωριό- χώρα

Η χώρα της Κιμώλου ή αλλιώς  χωριό ξεχωρίζει με την απλότητά της. Μικρά σοκάκια, ένα κάστρο του 16ου αιώνα και μαγαζάκια για μεζέδες και ποτό. Σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι της Κιμώλου, η χώρα είναι το σημείο συνάντησης για απογευματινές βόλτες και χαλαρό ποτό.

 5. Η  Πολύαιγος

Η Πολυαίγος είναι ξεχωριστό νησί που ανήκει στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων, βρίσκεται όμως πάρα πολύ κοντά στην Κίμωλο και, αν ο αέρας το επιτρέπει, υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια. Η Πολύαιγος είναι ένας από τους βιότοπους της Ελλάδας και τα νερά της θα σας καταπλήξουν.

 6. Το ηλιοβασίλεμα στη Μαυροσπηλιά

 Μπορεί να μην είναι το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα στη χώρα μας, για όσους επισκέπτονται την Κίμωλο όμως είναι must- see. Ο ήλιος που δύει ανάμεσα στα βράχια της παραλίας της Μαυροσπηλιάς είναι σίγουρα από μόνο του λόγος για να επισκεφθείτε το μικρό αυτό νησί

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.