Κιμάς… για όλες τις χρήσεις

Συντάκτης: Λορένα Μέμα

kimas_gia_oles_tis_xriseisΥπάρχουν αρκετά φαγητά μέσα στα οποία προσθέτουμε κιμά. Μακαρόνια με κιμά, παστίτσιο, κρέπες με κιμά, γεμιστά με κιμά και πολλά άλλα ανάλογα με τα γούστα. Ζητήστε λοιπόν από το χασάπη ένα κομμάτι κρέας για κιμά για να το μαγειρέψετε στο σπίτι ή ξεπαγώστε από την κατάψυξη για να φτιάξετε ένα νοστιμότατο κιμά.

Υλικά

1 κ. κιμά

1 κ.σ. βούτυρο

1 φλ. κρασί ροζέ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σ. σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.γλ. πελτέ ντομάτας

1 κονσέρβα ντομάτας κονκασέ

2 ποτήρια νερό

Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα (και ό,τι άλλο μπαχαρικό θέλετε)

Εκτέλεση

  • Ρίχνετε τον κιμά μέσα στην κατσαρόλα χωρίς λάδι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Ανακατεύετε συνεχώς και γρήγορα για να μην κολλήσει το κρέας.
  • Στη συνέχεια σβήνετε με κρασί και αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  • Το αποσύρετε από τη φωτιά.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε βούτυρο να λιώσει και ύστερα προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο μέχρι να απελευθερώσουν το άρωμα τους.
  • Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και την κονσέρβα.
  • Βάζετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε ελαφρώς μια-δυο φορές μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Τέλος προσθέτετε και τον κιμά μαζί με το νερό και αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό.
  • Όταν είναι έτοιμο –το δοκιμάζετε ενδιάμεσα- το αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει πριν το προσθέσετε στη συνταγή.

Συντάκτης: Λορένα Μέμα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.