Κέντρο Ιαπωνικών και Κινεζικών Σπουδών Οικονομάκου

Συντάκτης: Flowmagazine

Το Κέντρο Ιαπωνικών και Κινεζικών Σπουδών Οικονομάκου έχει συμπληρώσει 30 χρόνια στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, και μάλιστα της διδασκαλίας των Ανατολικών Γλωσσών, της Ιαπωνικής και Κινεζικής γλώσσας, καθώς και της διάδοσης της κουλτούρας τους. Ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 80’ και συνεχίζει να προσφέρει σπουδές ποιότητας σε εκλεκτούς και φιλόδοξους σπουδαστές. Σε σπουδαστές που θέλουν να συνδυάσουν τη μόρφωση με επαγγελματική αποκατάσταση υψηλών προδιαγραφών, με καριέρες κύρους και γενικά που θέλουν να επενδύσουν σε ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο προσόν, όπως είναι η γνώση της γλώσσας των οικονομικών και τεχνολογικών υπερδυνάμεων, Κίνας και Ιαπωνίας.

Το Κέντρο Ιαπωνικών & Κινεζικών Σπουδών Οικονομάκου είναι το μοναδικό που συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα και Πανεπιστήμια της Ιαπωνίας και της Κίνας, για πανεπιστημιακές και μεταπτυχιακές σπουδές ή και για απλή εξάσκηση της γλώσσας.

«Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Οικονομάκου έχει πιστοποιηθεί από την ICT Europe για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας που εφαρμόζει, σύμφωνα με την Τεχνική Προδιαγραφή ΕΛΟΤ 1433:2008, για τη διδασκαλία Αγγλικών, Γαλλικών, Ιαπωνικών και Κινέζικων.»

Χρήσιμες πληροφορίες για το Κέντρο Ιαπωνικών Σπουδών Οικονομάκου:

 1. Αποτελεί το πρώτο Κέντρο Ιαπωνικής Γλώσσας στην Ελλάδα στο οποίο διδάσκονται Ιαπωνικά από το 1981.
 2. Απασχολούνται καθηγητές Ιαπωνικής & Κινεζικής Γλώσσας, με ελληνομάθεια και κρατική πιστοποίηση της επάρκειάς τους, οι οποίοι συνεχώς μετεκπαιδεύονται σε νέες μορφές διδασκαλίας
 3. Χρησιμοποιούνται σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα διδασκαλίας
 4. Εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλών προδιαγραφών
 5. Εξάσκηση της γλώσσας στην Ιαπωνία & την Κίνα
 6. Μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιαπωνία
 7. Συμμετοχή σε προγράμματα υποτροφιών
 8. Μαθήματα Ιαπωνικής & Κινεζικής κουλτούρας
 9. Τα τμήματα είναι ολιγομελή, από 4 έως 8 άτομα

 1. Συμμετέχουμε στις εξετάσεις γλωσσομάθειας που διοργανώνουν ο Ελληνο-Ιαπωνικός Σύνδεσμος για λογαριασμό της ιαπωνικής κυβέρνησης, το Ινστιτούτο Κομφούκιος και ο Σύνδεσμος Ελλάδας-Κίνας.
 2. Λειτουργούν εφηβικά τμήματα για ηλικίες απο 14 έως 18 ετών
 3. Λειτουργούν νηπιακά τμήματα κινεζικής γλώσσας για παιδιά από 6 έως 8 ετών.
 4. Διοργανώνονται σεμινάρια Ikebana, (Ιαπωνικής Ανθοδετικής)
 5. Διοργανώνονται σεμινάρια Origami (Ιαπωνικής Χειροτεχνίας)
 6. Γίνονται μαθήματα καλλιγραφίας (shodo)

Διεύθυνση: Δευκαλίωνος 54, Κάτω Πατήσια, 11144 – Αθήνα
Τηλ. 2102010310, 2102023011

http://www.oikonomakou.gr/

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…