Κελάρια-Πολύδροσο, μαγικό μονοπάτι

Συντάκτης: Ανδρέας Φράγκος

Η σύνδεση του Πολύδροσου με τα Κελάρια είναι ένα από τα πιο ωραία μονοπάτια και θα σας χαρίσει υπέροχες στιγμές

Τα μονοπάτια έχουν τα δικά τους μυστικά και τα ίχνη τους μαρτυρούν το πέρασμα περιπατητών, ζώων και ντόπιων. Ο Παρνασσός είναι ένα αγέρωχο βουνό που εντυπωσιάζει με την άγρια ομορφιά του και τις άφθονες διαδρομές. Η σύνδεση του Πολύδροσου με τα Κελάρια είναι ένα από τα πιο ωραία μονοπάτια και θα σας χαρίσει υπέροχες στιγμές.

Αγνοούμενος στη φύση

Τα δάση είναι όαση οξυγόνου και θύλακας άγριας ζωής. Όταν πηγαίνει κανείς στο βουνό, θέλει να χαθεί μέσα στη φύση, να ξεχάσει έγνοιες και προβληματισμούς και να ηρεμήσει μέσα στο φανταστικό τοπίο. Ο ήχος του δάσους, οι μυρωδιές, το καθαρό φως, ο φρέσκος αέρας και τα μοναδικά φυσικά αξιοθέατα προδιαθέτουν για αγαλλίαση και ανανέωση.

Προσκυνητής στον Παρνασσό

Ο Παρνασσός μαγεύει και τα ελατά του είναι φημισμένα πανελληνίως για την κορμοστασιά τους. Όποτε πάει κάποιος, γίνεται ένας μικρός προσκυνητής σεβόμενος το όμορφο περιβάλλον και ερχόμενος σε επικοινωνία με την πλάση του προικισμένου αυτού τόπου. Τα σημεία απαράμιλλου κάλλους είναι πολλά και το βουνό δε μας χρωστάει τίποτα αφού όλα γίνονται μόνα τους από τη μητέρα φύση. 

Μια γραμμή στο χάρτη

Για κάποιος ένα μονοπάτι είναι μια γραμμή σε ένα χάρτη. Στην πραγματικότητα είναι πολλά περισσότερα πράγματα και αυτό που προκαλεί είναι τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό του πεζοπόρου. Τα Κελάρια είναι κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο και κερδίζουν τις εντυπώσεις με το χαρισματικό τους τόνο και την ανόθευτη ατμόσφαιρα. Πρόκειται για βατό μονοπάτι χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές, κατάλληλο για αρχάριους. Το Πολύδροσο είναι ένα συμπαθητικό χωριό όπου μπορείτε να φάτε γευστικά και να αγοράσετε τοπικά προϊόντα.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Μια συνάντηση με το βουνό συνδυάζει πολλά πλεονεκτήματα. Βγαίνετε από το comfort zone σας, ανεβαίνετε υψόμετρο, αγγίζετε έναν πιο οξυγονωμένο αέρα, αντικρίζετε νέες εικόνες, γυμνάζετε την ψυχή και το σώμα, αντλείτε ενέργεια και γειώνετε τα συναισθήματά σας. Αφήστε το τοπίο να σας μιλήσει. Απολαύστε κάθε στιγμή στις ράχες του εκπληκτικού αυτού όρους και ανταμώστε με ξένους και ντόπιους που αγαπάνε όπως εσείς τις ορεινές εκδρομές.

Μία ανάσα για την ψυχολογία

Το πιο σημαντικό είναι ότι θα ανανεώσετε την ψυχολογία σας. Και μόνο ότι θα είστε ανάμεσα στα τεράστια έλατα είναι μια μεγάλη χαρά που θα μειώσει το άγχος και θα δώσει ελπίδα. Χαζέψτε τα δέντρα, τα αγριολούλουδα και τα πλάσματα του δάσους. Είστε εσείς και ο ουρανός. Η αύρα των πανύψηλων δέντρων διαπερνάει κάθε κύτταρό σας. Αφήνετε πίσω την κακή διάθεση και γνωρίζετε το Δημιουργό. Ξεφεύγετε από την καθημερινή ρουτίνα και κάνετε νέα σχέδια για το μέλλον. Το βουνό είναι μια άλλη ξεχωριστή ιστορία και αν δείξετε προσοχή και σεβασμό θα σας μεταφέρει στον κόσμο των μύθων και της φυσιολατρείας που θα ξεκολλήσει την εμμονή σας στο αστικό τοπίο. Χαρείτε την εκδρομή και θυμηθείτε ότι ο Παρνασσός αντέχει σε όλα τα vibes και απαντάει με αναμνήσεις που σας τροφοδοτούν κουράγιο, ευτυχία, γαλήνη και ισορροπία. Η αρμονία θα είναι πλέον δική σας!

Συντάκτης: Ανδρέας Φράγκος,

Influence:

Είμαι πολιτικός μηχανικός με σημαντική εμπειρία. Έχω πάθος με την ελεύθερη διάδοση και μετάδοση γνώσεων και πληροφοριών…