Κέικ με μήλο και κανέλα

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Influence:

Η προσθήκη μήλου και κανέλας με καστανή ζάχαρη σε στρώματα κάνει αυτό το κέικ μια φθινοπωρινή απόλαυση. Μια κουταλιά παγωτού θα το συνόδευε τέλεια…

Υλικά

1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα

2/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό

2 αυγά

1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 και 3/4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 φλιτζάνι γάλα

1 μήλο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψάκι 12×25 εκ.
  • Ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα μαζί σε ένα μπολ.
  • Κτυπήστε τη λευκή ζάχαρη και το βούτυρο μαζί σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε και χτυπήστε τα αυγά, 1 κάθε φορά, μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μαζί σε ένα μπολ. Προσθέστε το στο μίγμα κρέμας βουτύρου. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Ρίξτε το μισό από το μίγμα στο προετοιμασμένο ταψάκι. Προσθέστε τα μισά μήλα και το μισό μείγμα καστανής ζάχαρης. Πιέστε ελαφρώς το μείγμα των μήλων. Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου πάνω από τη στρώση μήλων και έπειτα στην κορυφή τα υπόλοιπα μήλα και το μείγμα καστανής ζάχαρης. Πιέστε πάλι τα μήλα ελαφρώς προς τα κάτω.
  • Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο, 30 έως 40 λεπτά, ώσπου εάν εισάγετε μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.