Κέικ με μερέντα

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή

Influence:

Ένα γλυκό πρωινό χαρίζει στην ημέρα ενέργεια, δύναμη και ευχάριστη διάθεση για να προχωρήσουμε. Το κέικ αυτό είναι πολύ απλό για να το φτιάξουμε και έτσι …ακαριαία εξαφανίζεται!

Υλικά

1 φαρίνα

1 πακέτο βιτάμ

2 φλιτζάνια ζάχαρη

4  αυγά

2 βανίλιες

Μία κουταλιά ή λίγο  μπέκιν – πάουντερ ακόμα (προαιρετικά)

250 γρ. γάλα ή ανάμικτο με χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα πορτοκαλιού

2 φλιτζάνια μερέντα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Αφήνουμε το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Καλύπτουμε με βιτάμ και αλεύρι μια φόρμα για κέικ
  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Απλώνουμε το 1/3 της ζύμης ομοιόμορφα στη φόρμα.
  • Προσθέτουμε το ένα1 φλιτζάνι μερέντα και το απλώνουμε πάνω στη ζύμη
  • Τοποθετούμε 1/3 της ζύμης ομοιόμορφα πάνω από το πρώτο στρώμα
  • και συνεχίζουμε με το δεύτερο  φλιτζάνι μερέντα.
  • Τοποθετήστε την υπόλοιπη ζύμη στην κορυφή του κέικ.
  • Ψήνουμε για   50 λεπτά ή μία 1 ώρα έως ότου να ροδίσει στους 200°C.
  • Αφήνουμε να παγώσει και ξεφορμάρουμε.

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr