Κέικ με φουντούκια και σοκολάτα

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή

Influence:

Ένα γλυκό κέικ για το Σαββατοκύριακο, για να το φτιάξετε και να το απολαύσετε οικογενειακά. Η συνταγή που ακολουθεί είναι για 4 άτομα. Ελπίζω να την χορτάσετε!

ΥΛΙΚΑ

1 ½ κούπα βούτυρο ή βιτάμ (500 γραμμάρια)

2 ½  κούπες ζάχαρη

6  αυγά

4 ½  κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (1 κιλό)

1 κουταλάκι μπέκιν – πάουτερ

¼ κουταλάκι αλάτι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

1 κούπα ψημένα και ψιλοκομμένα φουντούκια

1  κούπα ψηφίδες σοκολάτας

Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα ασπράδια που τα χτυπάμε σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε τελευταία.
  • Μετά την μαρέγκα βάζουμε τα φουντούκια και τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Οι ψηφίδες σοκολάτας αν τις αλευρώσουμε λίγο δεν θα κατέβουν στον πάτο.
  • Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί νούμερο 34 (μεγάλο στο μέγεθος του φούρνου).
  • Ψήνουμε στους 150 °C βαθμούς για περίπου 1 ώρα.  Ψήνουμε στον αέρα μία θέση κάτω από την μέση του φούρνου. Να μην ανοίξετε το φούρνο πριν τα 45 λεπτά, γιατί το κέικ σκάει και δεν θα φουσκώσει.
  • Αφού ψηθεί, μετά μην το αφήνετε ποτέ μέσα στον φούρνο, γιατί ξεραίνεται. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr