Κεφαλονιά: Τρόφιμα, νερό και κρεβάτια στους σεισμόπληκτους

Συντάκτης: Flowmagazine

Κεφαλονιά: Τρόφιμα, νερό και κρεβάτια στους σεισμόπληκτουςΗ Nestle, ο Σκλαβενίτης, η ΙΚΕΑ, ο ΑΒ Βασιλόπουλος και η εταιρεία Βίκος είναι μερικές από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται δίπλα στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά. Νέες σεισμικές δονήσεις αναστατώνουν ακόμα τους κατοίκους που κοιμούνται μέσα στα αυτοκίνητα και τα αντίσκηνα. Πάνω από 2.000 κάτοικοι του Ληξουρίου έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και έχουν φύγει με πλοίο από την Κεφαλονιά, ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούν να «στηριχθούν» στα πόδια τους, βλέποντας ότι αρκετοί εθελοντές και εταιρείες βρίσκονται δίπλα τους…

H Nestlé στέλνει προϊόντα στους κατοίκους της Κεφαλονιάς

Η Nestlé Ελλάς ευαισθητοποιημένη από όσα διαδραματίζονται στην Κεφαλονιά, συνεισφέρει μέσω της αποστολής προϊόντων της, στην κάλυψη των βασικών τους αναγκών. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τοπικούς διανομείς, έχει ήδη προβεί στην αποστολή 50.000 φιαλών νερού Κορπή 1,5 και 0,5 λίτρου. Παράλληλα, πραγματοποίησε αποστολή 600 τεμαχίων Nescafé 200 γραμμαρίων, 128 κιβωτίων με περισσότερες από 1.600 συσκευασίες δημητριακών – Cheerios, Cookie Crips, Golden Grahams και Fitness, αλλά και 26 συνολικά κιβωτίων βρεφικού γάλακτος – Nestlé NAN 3, Nestlé Neslac & Nestlé Junior, προκειμένου να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες παιδιών και ενηλίκων.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της εταιρεία: «Η Nestlé Ελλάς συμμερίζεται τις δύσκολες στιγμές των συνανθρώπων μας και θα συνεχίσει να στηρίζει τους πληγέντες της Κεφαλονιάς, προσφέροντας επιπλέον προϊόντα για όσο χρονικό διάστημα υπάρχει ανάγκη».

Κρουαζιερόπλοιο της “Aegean Paradise” θα φιλοξενήσει 600 κατοίκους

Το κρουαζιερόπλοιο “Aegean Paradise” θα αγκυροβολήσει για δυο μήνες σε ασφαλές σημείο έξω από το Ληξούρι, φιλοξενώντας 600 κατοίκους που έχουν μείνει άστεγοι λόγω των σεισμών. Το πλοίο έχει μήκος 174 μέτρα και είναι ικανό να «στεγάσει» 600 άτομα σε δωμάτια με θέρμανση, ζεστό νερό, δωρεάν πρωινό – δείπνο, και κλινοσκεπάσματα. Αξίζει να αναφερθεί ότι όσοι φιλοξενηθούν στο πλοίο, θα προμηθευτούν με ηλεκτρονικές κάρτες επιβίβασης από τις τοπικές αρχές.

Η ΙΚΕΑ προσέφερε 145 κρεβάτια στους σεισμοπαθείς

Περίπου 145 κλίνες στάλθηκαν στους κατοίκους της Κεφαλονιάς χάρη στην ΙΚΕΑ του Ομίλου «FOURLIS», που ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες των νησιωτών. Στόχος της να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους μετά τους πρόσφατους σεισμούς που φέρνουν στη μνήμη τους το σεισμό του ‘53. Τα κρεβάτια παραδόθηκαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μαζί με τα αντίστοιχα στρώματά τους και μεταφέρθηκαν στο νησί.

Κεφαλονιά: Τρόφιμα, νερό και κρεβάτια στους σεισμόπληκτουςΟ Δήμος Τρίπολης βοηθάει με τρόφιμα και γάλα εβαπορέ

Δίπλα στους Κεφαλονίτες βρίσκεται και ο Δήμος Τρίπολης, ο οποίος μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα στείλει στο νησί τρόφιμα μακράς διαρκείας και γάλα εβαπορέ για τις πρώτες ανάγκες. Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί και στους κατοίκους της Περιφέρειας Ληξουρίου η οποία έχει πληγεί εξίσου με την πόλη. Η κίνηση «βοήθειας» στους σεισμόπληκτους θα δοθεί από την οικονομική επιτροπή του Δήμου και με το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Σκλαβενίτης και ΑΒ Βασιλόπουλος: Στηρίζουν τους σεισμόπληκτους…

Δέκα φορτηγά, γεμάτα με τρόφιμα και μπουκάλια νερού, στάλθηκαν στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς από τα σουπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης». Παράλληλα, το σουπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» έστειλε 134 τόνους πόσιμου νερού και τροφίμων με 9 φορτηγά στο νησί, ώστε να «αγκαλιάσει» με τη σειρά του τους κατοίκους του νησιού.

Η ΒΙΚΟΣ στέλνει 49.000 λίτρα νερού στην Κεφαλονιά

Η «Βίκος» δεν μένει άπραγη μπροστά στους σεισμούς της Κεφαλονιάς, διαθέτοντας 49.000 λίτρα Φυσικού Μεταλλικού Νερού για να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας: «Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα ακόμα δείγμα ευαισθητοποίησης μέσα από τη σταθερή θέση της εταιρείας να στηρίζει την ελληνική κοινωνία, ειδικά σε δύσκολες περιόδους όταν συμπολίτες μας σε κάποιο μέρος της Ελλάδας ζούνε έκτακτες καταστάσεις και χρειάζονται τη στήριξη και τη βοήθεια όλων μας. Ο Βίκος είναι πάντα δίπλα στους έλληνες πολίτες».

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…