Κάτω Τυρός: Μία διαφορετική οπτική της Αρκαδίας (Μέρος Α’)

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Ο Κάτω Τυρός αποτελεί το κρυφό διαμάντι της Νότιας Κυνουρίας. Υπάγεται στο Νομό Αρκαδίας και είναι ένας υπέροχος παραθαλάσσιος παράδεισος που λίγοι γνωρίζουν.

Όλοι όταν ακούνε Αρκαδία, το μυαλό τους πηγαίνει σε βουνά, χιονοδρομικά, ορειβασίες, πεζοπορίες, ποτάμια, ράφτινγκ κοκ. Η Αρκαδία όμως, δεν είναι μονάχα τα ορεινά τοπία, τα παραδοσιακά καλντερίμια και τα έλατα.

Αρκαδική Ριβιέρα: Μία ονειρική διαδρομή

Όλο το παραλιακό μέτωπο της Αρκαδίας είναι καταπληκτικό. Διασχίζοντας την Αρκαδική Ριβιέρα από το Άστρος Κυνουρίας έως και τον Κάτω Τυρό, η διαδρομή «μας αφήνει άφωνους».

Πρόκειται για μία μοναδική διαδρομή, κατά την οποία το μάτι μας δε χορταίνει να βλέπει καρτ-ποσταλικές εικόνες. Ορισμένα σημεία έχουν και κάποια κιόσκια, απ’ όπου μπορούμε να απολαύσουμε την μαγευτική θέα και να τραβήξουμε φωτογραφίες που ο καθένας θα ζήλευε.

Δείτε ακόμα: 20 τέλεια πράγματα να κάνεις στην Ορεινή Αρκαδία

Ένας οικισμός που έχει επιλεγεί για «μόνιμο καταφύγιο»

Μετά το Αρκαδικό Χωριό, αρχίζει σιγά σιγά να ξεπροβάλλει ο Κάτω Τυρός. Ο συγκεκριμένος οικισμός έχει αναπτυχθεί κατά μήκος της θάλασσας και διαφέρει από τον Άνω Τυρό, ο οποίος είναι η ορεινή εκδοχή του Τυρού.

kato_tyros_mia_diaforetikh_optikh_ths_arkadias

Ο Κάτω Τυρός αποτελεί τουριστικό θέρετρο, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ο Άνω Τυρός συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες μέσα στη χειμερινή σεζόν. Πολλοί ξένοι, αλλά και Έλληνες συνταξιούχοι έχουν αγοράσει ή έχουν φτιάξει σπίτια, μένουν και απολαμβάνουν όλο τον χρόνο τον Άνω, αλλά και τον Κάτω Τυρό.

kato_tyros_mia_diaforetikh_optikh_ths_arkadias

Δείτε ακόμα:Σαββατοκύριακο στο… «Κρεμαστό Χωριό» της Ορεινής Αρκαδίας!

Η φύση του Πάρνωνα σε συνδυασμό με το γαλάζιο της θάλασσας συνθέτουν ένα απαράμιλλης γοητείας σκηνικό. Βουνό και θάλασσα «συνυπάρχουν μαγικά μεταξύ τους» και αποτελούν ιδανική επιλογή για διακοπές, πόσο δε μάλιστα, εάν κάποιος προτιμά ησυχία και ξεκούραση.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.