Καθημερινές συνήθειες που ρίχνουν τη διάθεσή σου

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη

Αν αναρωτιέσαι γιατί η διάθεσή σου είναι αρνητική, διάβασε παρακάτω και θα δεις κάποιους λόγους για τους οποίους αυτό συμβαίνει από απλά καθημερινά πράγματα που ούτε το καταλαβαίνεις.

Η ενασχόληση με τα social media

Παρότι μας αρέσει πολύ και νιώθουμε ότι μας κάνει καλό, η ενασχόληση με τα social media μας κάνει στην πραγματικότητα κακό, αν γίνεται χωρίς μέτρο. Εκτός του ότι χάνουμε πολύτιμο χρόνο από τις καθημερινές μας ασχολίες και τις πραγματικές σχέσεις με τους δικούς μας ανθρώπους, χαλάμε πολύ εύκολα τη διάθεσή μας και ας μην το καταλαβαίνουμε. Υπάρχουν μάλιστα αρκετές έρευνες που αποδεικνύουν ότι η ενασχόληση με τα social media, μπορεί να οδηγήσει στην κατάθλιψη και την απομόνωση. Η διάθεσή μας λοιπόν πέφτει, αφού βλέπουμε συνεχώς τι κάνουν οι άλλοι, συγκρίνουμε τον εαυτό μας με εκείνους και αισθανόμαστε κατώτεροι. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι αλήθεια, αφού η εικόνα που προβάλλει ο κόσμος στα social, συνήθως διαφέρει πολύ από την αληθινή.

Η καθιστική ζωή

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να είμαστε αναγκασμένοι να καταναλώνουμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας καθισμένοι σε ένα γραφείο, όμως αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία, αλλά και τη διάθεση μας. Ο λόγος, είναι ότι δεν έχουμε το χρόνο να ασκηθούμε και να γυμναστούμε, ασχολίες που αποδεδειγμένα ανεβάζουν τη διάθεση καθώς διώχνουν τις τοξίνες. Έτσι, η καθιστική ζωή μας ρίχνει, μας κάνει να αισθανόμαστε αδύναμοι, αλλά και κουρασμένοι ταυτόχρονα, παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε κινηθεί καθόλου μέσα στην ημέρα. Καλό είναι λοιπόν να εκμεταλλευόμαστε ευκαιρίες για έστω και λίγο περπάτημα, καθώς αυτό θα βοηθήσει τόσο το σώμα, όσο και την ψυχολογία μας.

Καθημερινές συνήθειες που ρίχνουν τη διάθεσή σου

Κακή διατροφή

Η κακή διατροφή έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση προβλημάτων υγείας και την παχυσαρκία. Το ανθυγιεινό φαγητό δεν δίνει την ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Μας ευχαριστεί μόνο περιστασιακά, ενώ αργότερα πολλές φορές αισθανόμαστε δυσφορία. Μια κακή τροφή μπορεί πολύ εύκολα να μας χαλάσει τη διάθεση, αφού είναι επιβλαβής και για το σώμα μας. Αντίθετα, υπάρχουν τροφές που ανεβάζουν τα επίπεδα ενέργειας, επομένως και την διάθεσή μας. Τέτοιες τροφές είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, λίγη σοκολάτα ή τροφές που περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα. Φυσικά όταν βλέπουμε ότι η σωστή διατροφή έχει και αποτελέσματα, η διάθεσή μας ανεβαίνει ακόμη περισσότερο, αφού αισθανόμαστε καλύτερα με τον εαυτό μας.

Το οτι σε απασχολεί τι θα πουν οι άλλοι

Όλοι έχουμε υποχρεώσεις στη ζωή. Καλό είναι όμως που και που να παραμερίζουμε τα “πρέπει” και να ακολουθούμε τα δικά μας “θέλω”. Πρέπει να κάνουμε αυτό που λέει η καρδιά μας χωρίς να μας νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι. Ζούμε σε μια εποχή που η καθημερινή πίεση, οι στερεότυπες αντιλήψεις και η σύγκριση μας κάνουν να καταπιέζουμε πολλές φορές αυτό που αισθανόμαστε, γιατί σκεπτόμαστε τη γνώμη που θα έχουν οι άνθρωποι του περιβάλλοντός μας για αυτό. Αν δεν θέλουμε λοιπόν να ζούμε μέσα σε μια καθημερινή δυστυχία, καλό είναι να αγνοούμε τα αρνητικά σχόλια (αυτά που δεν είναι καλοπροαίρετα) και να κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε, γιατί θα έρθει μια μέρα που θα το μετανιώσουμε και ο χρόνος δεν θα γυρίζει πίσω.

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.